Marge Väikenurm • 5. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Keldripoodnik: väikesed poed surevad välja

Tallinna väikepoed sattusid löögi alla  Foto: Raigo Pajula, PM/Scanpix

Tallinnas peaaegu 20 aastat keldripoodi pidanud Vladimir Perkovit üllatab uudis, et linn tahab väikesed kauplused hingusele saata.

"Kui linnal on selline plaan, siis tahan sellega kindlasti lähemalt tutvuda. Kui see niimoodi lähebki, siis on see nii minu kui ka teiste minuga sama äri ajavate inimeste huvide vastane," rääkis Perkov, lisades, et alkoholi müük on ühele poepidajale väga oluline osa.

Kui Tallinn keelaks alkohoolsete jookide müümise ainult nädalavahetusel, näiteks pühapäeval, siis sulgeks Perkov poe selleks päevaks või oleks väga lühikest aega lahti. “Kui keelatakse täielikult alkoholimüük, siis tahaksin teada klientide arvamust. Kas nad tahaksid mitme kilomeetri kaugusele suurde poodi järjekorda seisma minna,” rääkis ta. “Kui me enam isegi lahjat alkoholi müüa ei tohi, siis mis ikka saab: väikesed poed surevad välja. Ainult pirukate, kohvikoore ja maiustuste müümisest me ära ei ela.”

Ta märkis, et nädalavahetuseti ei osta inimesed ainult alkoholi, vaid ka söögikraami. “Neil on siis palju rohkem vaba aega, et poes käia.” Enne, kui võtta nii olulisi otsuseid vastu, peaks küsima ettevõtjate ja klientide arvamust, on Perkovi arvamus.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt