• Jaga lugu:

  Vene ministrid ja Saksa ettevõtjad kohtusid salaja

  Venemaa välisminister Sergei Lavrov osales salakohtumisel Saksa ettevõtjategaFoto: Yuri Kochetkov, EPA

  Kolmapäeval, 5. novembril, pidasid Vene mõjukad ministrid ja Saksamaa suurettevõtjad Moskvas salajase kohtumise kinniste uste taga, vahendas Kommersant.

  Lisaks ametnikele esindasid ajalehe andmetel Venemaad asepeaminister Igor Šuvalov ja välisminister Sergei Lavrov. Ka Saksamaa ettevõtjad olid esindatud kõrgel tasemel. Osalejate hulgas olid näiteks Saksamaa suurima nafta- ja gaasitootja Winterhall Holding GmbH nõukogu esimees Rainer Zele, rahvusvahelise kaubandusfirma Metro AG juhatuse esimees Olaf Koch ja autotootja Daimler AG poliitika ja välissuhtluse osakonna juht Eckart von Klaeden. Kokku osales 15 Saksamaa firma esindajat.
  Kohtumisest eelnevalt avalikkust ei teavitatud. Põhiteemana oli jutuks ärisuhete säilitamine sanktsioonide kiuste ning Kommersandi allikate kinnitusel lahkusid sakslased kohtumiselt rahulolevatena.
  Kohtumise järel teatas Venemaa välisministeerium paljasõnaliselt, et toimus huvitatud osapoolte kohtumine ning arvamuste vahetus kahepoolsete kaubandus ja majandussuhete ning investeerimise perspektiividest. Samuti tutvustas Sergei Lavrov Venemaa hinnangut Ukraina praegusele olukorrale ning iseloomustas Venemaa suhteid  Saksamaa, Euroopa Liidu ja NATOga, teatas ministeerium.
  Kommersanti andmetel organiseeris kohtumise Saksamaa Ida-Euroopa majandussuhete komitee, mis esindab Saksamaa ettevõtjate huve ning mida veab endine Metro AG juht Eckhard Cordes. Organisatsiooni pressiteates kinnitati samuti kohtumise toimumist. „Arutati Vene-Saksa majandussuhteid ja väljumisteid praegusest kriisist. Rohkem me öelda ei saa: läbirääkimised kandsid kinnist ja usaldusväärset iseloomu".
  2012. aastal püstitas Venemaa ja Saksamaa vaheline kaubavahetus rekordi, moodustades 80,9 miljardit eurot. Samas juba 2013. aastal kahanes see 5,4% võrra ning Venemaa langes Saksamaa kaubanduspartnerite pingereas kümnendalt kohalt üheteistkümnendaks. Käesoleval aastal ajavahemikul jaanuarist augustini on Saksamaa eksport Venemaale kahanenud tervelt 16,6% ning arvatakse, et Venemaa langeb kaubanduspartnerina kolmeteistkümnendaks. Ajalehe Handelsblatt hinnangul võib Saksamaa tööstustehnika ja -seadmete eksport Venemaale tänavu kahaneda 35%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.