Sirje Rank • 7. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Naised, võtke ülejäänud aasta vabaks!

Naised puhkevad  Foto: EPA

Taani ametiühingute liit korraldab viiendat aastat protesti naiste ja meeste suure palgalõhe pärast ning soovitab naljaga pooleks Taani naistel ülejäänud aasta vabaks võtta.

„See tasandaks sugudevahelise palgalõhe sekundi murdosa jooksul,“ ütles Bloombergile Taani ametiühingute liidu kampaania juht Lise Johansen. „Minge ülejäänud aastaks mõnele troopilisele saarele.“ Naiste ja meeste palgavahe suurus Taanis on 17%. „Kõik muidugi teavad, et see on nali,“ kuid see on viis, kuidas probleemile tähelepanu tõmmata, ütles Johansen.

Skandinaavia riigid on maailmas ühed edukaimad naiste ja meeste vahelise ebavõrdsuse tasandamisel, näitas Maailma Majandusfoorumi värske raport. Naiste ja meeste palgaerinevustelt oli Taani aga 142 riigi võrdluses 38. kohal. Naiste keskmine tunnipalk on Taanis pea viiendiku võrra väiksem kui meestel, ehkki kõrgema haridustasemega naisi on rohkem.

Tuleva aasta jaanuarist peavad Taanis kõik vähemalt 10 töötajaga firmad alustama naiste ja meeste palku võrdlevaid auditeid. „Me loodame, et suurem läbipaistvus aitab seda lõhet tasandada,“ ütles Johansen. 

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt