• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  New Yorgi Ebola-patsient sai haiglast välja

  New Yorgi Ebola-patsient Craig Spencer (paremal) sai haiglast väljaFoto: epa

  Pärast kolmenädalast raviperioodi sai New Yorgi arst Craig Spencer haiglast välja, kirjutab Wall Street Journal.

  Ametnikud on öelnud, et Spencer, kes on ametlikult Suure Õuna esimene Ebola-patsient, on nüüd viiruse seljatanud ning ei kujuta kaaskodanikele endast mingit ohtu.
  New Yorgi linna tervishoiuosakond andis ühtlasi ka teada, et Spenceri tüdruksõber Morgan Dixon võib samuti tänaval vabalt ringi liikuda. Dixon oli alates oktoobri lõpust kodus karantiinis.
  Spencer ei olnud pressikonverentsil kiidusõnadega kitsi ning märkis, et on riigi ja linna efektiivse Ebola-vastase süsteemi elav näide. Ta märkis, et tema juhtum näitas, „kui oluline on varajane avastamine nii Ebolaga nakatunute jaoks kui ka selle jaoks, et välistada viiruse edasikandumine“.
  Spencer oli uhke, et ta on olnud üks neist meditsiinitöötajatest, kes on töötanud Lääne-Aafrikas ning rääkis emotsionaalselt sellest, kuidas ta patsiente Guineas üle vaatas. Ühtlasi rõhutas ta, et üldine fookus ja tähelepanu peaks siiski jääma Lääne-Aafrikasse, kus on viiruse kese ning toetama sealseid meditsiinitöötajaid. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.