Meelika Sander-Sõrmus • 13. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Muld: piimakvoodi kadumine toob kasvu

Trigon Dairy Farming Estonia ASi juht Margus Muld   Foto: Andres Haabu

Trigon Dairy Farming Estonia ASi juht Margus Muld sõnas EPKK Piimafoorumil, et ka nende ettevõtete tegevust mõjutab piimakvoodi kadumine kõvasti. „Piimakvootide kadumisel oleme plaaninud veel kasvada, laiendades olemasolevaid farme ja ostes uusi farme," ütles Muld.

Eilsel Piimafoorumil leidis taas kord käsitlust piimakvootide teema, mis sest, et kvoodid uuest aastast kaovad. Piimakvoote on rakendatud juba viimased 10 aastat. Suure tõenäosusega ületab Eesti sel, viimasel kvoodiaastal kvooti kuni 6 %. Samas seisus on ka teised ELi liikmesriigid.

1. aprillil 2014 alanud viimasel kvoodiaastal on Eestile määratud piima tootmiskvoot 692 926 tonnini, sellest 686 682 tonni tarnekvooti ning 6 244 tonni otseturustamiskvooti, mis on sama palju kui eelmisel kvoodiaastal.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist http://www.pollumajandus.ee/

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt