Merkel ja Garibaðvili hoiatavad Ukraina kriisi leviku eest

18. november 2014, 07:34
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141118/NEWS/141119670/AR/0/AR-141119670.jpg

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ning Gruusia peaminister Irakli Garibaðvili tunnevad muret, et Venemaa püüab sekkuda ka Kagu-Euroopa riikide siseasjadesse. Kardetakse, et Ukraina kriis võib kasvada ning mõjutada ka teisi Euroopa piirkondi.

Nädalavahetusel Austraalia visiidi ajal oli Merkel Venemaa suunal üsna karmisõnaline, öeldes, et Venemaa mõtleb jätkuvalt mõjusfääridele, ja see trambib omakorda jalge alla rahvusvahelise õiguse. Gruusia peaminister Irakli Garibaðvili ütles hiljutises kõnes, et Venemaa viimased teod tähendavad „suurt sammu“ Abhaasia annekteerimise suunas.

Euroopa liidrid nõustuvad, et kehtestatud sanktsioonid ei ole heidutanud Venemaa president Vladimir Putinit. Esmaspäeval Euroopa Liidu välisministrite kokkusaamisel Brüsselis Venemaa vastu uusi piiranguid aga ei kehtestatud ning probleemile püütakse läheneda diplomaatiliselt.

Merkel kohtus nädalavahetusel Putiniga ning vestles temaga neli tundi. Tema kohtumisjärgsetest kommentaaridest kumas mure, et vastasseis Venemaaga võib levida.

„Asi pole üksnes Ukrainas,“ lausus Merkel. „Asi on ka Moldovas ja Gruusias ning probleemi jätkudes ka Serbias ning isegi kogu Lääne-Balkanil tervikuna,“ lisas ta.  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2014, 08:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing