• Jaga lugu:

  Gorbatšov: Krimm on Venemaa laps

  Mihhail Gorbatšov Berliini müüri langemise 25. aastapäeval.Foto: epa

  Nõukogude Liidu ekspresident Mihhail Gorbatšov leiab, et lääs on Krimmi Venemaa koosseisu mineku teemal "alla andnud".

  "Ma arvan et jah, ta on alla andnud," ütles endine nõukogude liider intervjuus "Komsomolskaja Pravdale", vastates küsimusele, kas lääs on leppinud sellega, et Krimm on Venemaa osa.
  1990. aastal Nobeli rahupreemia pälvinud Gorbatšovi arvates on praeguse Ukraina kriisi põhjus Nõukogude Liidu kokkukukkumine. "Kui hakati läbi rääkima Belovežje lepingut (Sõltumatute Riikide Ühenduse loomine detsembris 1991 - toim), oleks tulnud kahtlemata eraldi käsitleda ka Krimmi küsimust," on Gorbatšov veendunud. "Krimmi ei saa Venemaast ära lõigata. See on tema laps," rõhutas ta. 
  Novembri algul võttis Gorbatšov osa Berliini müüri langemise 25. aastapäeva pidustustest ja kohtus Saksamaal kantsler Angela Merkeliga. NSV Liidu endine president kutsus Venemaad ja Euroopa Liitu üles saavutama kiire kokkulepe, vaatamata Ukraina kriisi pingetele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.