Mait Kraun • 20. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Osalise ajaga töö tekitab vaesust

Hooajalisi suvetöötajaid suunav silt Louisville'is  Foto: Bloomberg

Tuleb välja, et ameeriklaste madal tööpuudus ei pruugigi nii roosiline olla – suur osa uutest töökohtadest on osalise koormusega, mis ei anna inimestele niivõrd palju stabiilsust.

Kokku on osalise tööajaga töötavaid inimesi 7 miljonit. Nad ei suuda saada täiskohaga tööd, seega jäävad ilma nad ilma ka selle kasudest ning stabiilsusest. See tekitab perekondadele palju hädasid ning on murettekitav USA majanduse taastumise seisukohalt, vahendab CNN Money.

Üldiselt on USA tööpuudus eelneva aasta jooksul järsult langenud (7,2protsendilt 2013. aasta oktoobris 5,8protsendile 2014. aasta oktoobris), kuid liiga palju inimesi leiab endale tahtmatult vaid osalise tööajaga kohti. Kriisieelsest tasemest on selliste inimeste hulk suurenenud lausa 50 protsenti.

Eelmiste majanduslanguste ajal on olnud sarnane olukord – osalise tööajaga kohti on järsult lisandunud. Eelmistel kordadel on see aga taastumise ajal kiiresti muutunud. Praegu teatavad aga mõned osariigid, et osaliste ajaga töötajate arv on veel 6 aastat pärast majanduskriisi algust suurenemas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt