Äripäev • 20. november 2014
Jaga lugu:

Ülekaalulisuse epideemia maksab 2 triljonit

Ülekaalulisus läheb kalliks maksma.
Ülekaalulisus läheb kalliks maksma.  Foto: EPA

Ülekaalulisus põhjustab globaalse tervisekriisi kõrval ka suurt majanduslikku kahju.

McKinsey Global Institute'i täna avaldatud uuringust selgus, et üleilme ülekaalulisuse epideemia maksab maailma majandusele igal aastal 2 triljonit dollarit, vahendas The Wall Street Journal. Sinna sisse on arvestatud tervishoiukulud, vähenenud tootlikkus ja ülekaalulisuse mõju vähendamise investeeringud.

Summa on võrreldav Itaalia või Venemaa majanduse aastase kogutoodanguga.

MGI edetabelis, kus on järjestatud maailma majandust koormavad probleemid, on ülekaalulisus kolmandal kohal kohe pärast suitsetamist ja relvakonflikte, mille kahjulik mõju maailma majandusele on 2,1 triljonit eurot. Ülekaalulisusele järgnevad alkoholism 1,4 triljoni ja kirjaoskamatus 1,3 triljoni dollariga.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt