Ülekaalulisuse epideemia maksab 2 triljonit

20. november 2014, 12:45
Ülekaalulisus läheb kalliks maksma.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141120/VARIA/141129981/AR/0/Ülekaalulisus.jpg

Ülekaalulisus põhjustab globaalse tervisekriisi kõrval ka suurt majanduslikku kahju.

McKinsey Global Institute'i täna avaldatud uuringust selgus, et üleilme ülekaalulisuse epideemia maksab maailma majandusele igal aastal 2 triljonit dollarit, vahendas The Wall Street Journal. Sinna sisse on arvestatud tervishoiukulud, vähenenud tootlikkus ja ülekaalulisuse mõju vähendamise investeeringud.

Summa on võrreldav Itaalia või Venemaa majanduse aastase kogutoodanguga.

MGI edetabelis, kus on järjestatud maailma majandust koormavad probleemid, on ülekaalulisus kolmandal kohal kohe pärast suitsetamist ja relvakonflikte, mille kahjulik mõju maailma majandusele on 2,1 triljonit eurot. Ülekaalulisusele järgnevad alkoholism 1,4 triljoni ja kirjaoskamatus 1,3 triljoni dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2014, 13:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing