• Jaga lugu:

  Altkäemaksudega saadud sularaha kaalus üle tonni

  Hiina jüäänidFoto: Bloomberg

  Uurijad leidsid Hiina kõrge kindrali Xu Caihou kodu läbiotsimisel nii palju sularaha ja kalliskive, et need kaalusid kokku rohkem kui tonni. Nad vajasid nädalat, et kogu raha üle lugeda ning 12 veokit, et kogu summa minema toimetada.

  Raha oli korralikult kastidesse laotud ning kastide peal oli kirjas sõduri nimi, kes on maksnud altkäemaksu vastutasuks ametikõrgenduse eest. Mitmed kastid, mille sees oli miljoneid jüääne sularaha, polnud isegi avatud, ütlesid teemaga kursis olevad inimesed.
  Uurijad viisid kindral Xu kodu läbiotsimise läbi juba märtsis, kuid selle üksikasjad selgusid alles sellel nädalal. Hiina korrakaitsejõud kinnitasid, et sularaha kaalus kokku üle tonni.
  Kindral oli üks kõrgeimaid ametnikke, kes korruptsioonivastase kampaania käigus vahele jäi. Kampaania käivitati 2012. aasta detsembris, mis on septembrikuu seisuga distsiplineerinud rohkem kui 74 000 inimest, selgub Hiina Korruptsioonivastase Ameti andmetest.
  Hiina president Xi Jinping on lubanud, et lõksu püütakse „nii tiigrid kui ka kärbsed“ ning korruptsioonivastane kampaania ameti tähtsust ei küsi. Samas on valdavateks ohvriteks olnud just madalamad ametnikud, kes on saanud karistada väikeste õigusrikkumiste eest nagu näiteks ametialase auto isiklik kasutamine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.