• Jaga lugu:

  Tuneesia saab esimese demokraatlikult valitud presidendi

  Valimisjaoskond Tuneesias.Foto: epa

  Peaaegu neli aastat pärast riigivõimu vastu toimunud rahutusi saab Tuneesia esimese demokraatlikult valitud presidendi, kirjutab Wall Street Journal.

  Kuigi võistlustules on veel 22 kandidaati, on enim võidulootust küsitluste põhjal 87aastasel Beji Caid Essebsil, kes oli rahutustes kukutatud diktaatori Ben Ali alluv. Presidendivalimise näol on tegu vaikselt kulgeva poliitilise evolutsiooniga Põhja-Aafrikas, mis sai alguse nn. araabia kevadest.
  Tuneesia pealinna Tunise valimisjaoskondades tehtud küsitluste põhjal pidasid valijad käesolevaid valimisi riigi jaoks pöördepunktiks. Valimisjaoskondade ümber võis näha turvatöötajaid ning valimisjaoskondades näitasid töötajad inimestele, kuidas valimissedelit täita. Võrreldes muude valimistega piirkonnas on tegu märkimisväärse erinevusega – politseil ja militaarjõududel on valimiste läbiviimisel oluliselt suurem roll.
  26aastane õpetaja Salem Askiri kommenteeris valimisi: „Pärast 50 aastat pimedust on meil jälle võimalus valida, kes meid esindab.“
  Inimeste seisukohad presidendikandidaatide suhtes on erinevad. Mainitud Beji Caid Essebsi on populaarne pigem riigi pealinnas Tunises, väljaspool seda on valijate poolehoiu võitnud teised kandidaadid. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Tragöödia pani naise jätkama armastatu elutööd
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.