Pille Ivask • 25. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Hiina kinnisvaraturg taastumas

Linnaosa mudel.  Foto: Epa

Hiina suurima kinnisvaraarendusfirma hinnangul on riigi elamuturg alates selle aasta teisest poolest näitamas tasapisi paranemise märke. Hoolimata intressimäära langusest pole suurt kasumikasvu aga loota, kirjutab Wall Street Journal.

„Turg oli juunis madalseisus ja nüüd liiguvad asjad paremuse suunas,“ lausus China Vanke Co asepresident Mao Daqing. Hiina neli suuremat panka on öelnud, et leevendavad klientide jaoks laenusaamistingimusi, lisas ta ning märkis, et ometigi ei tähenda see, et kinnisvaraturul kasumid hüppeliselt kasvama hakkaksid.

Hiina langetas möödunud nädala lõpus intressimäärasid. Analüütikute hinnangul toetab taoline käik uute kodude müümist nii Pekingis kui teistes Hiina piirkondades. Septembris lihtsustasid pangad laenusaamisvõimalusi.

Pekingi elamuturgu nähakse riigi kinnisvaraturu peamise mõõdikuna, kuna pealinn meelitab enim koduostjaid. Hiina statistikabüroo andmeil langes selle aasta esimese kümne kuuga tehingute maht võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 23,3%.

Mao hinnangul mängib kinnisvaraturg Hiina majanduskasvus küll olulist rolli, ent see ei tohiks olla kasvu ainuke määraja. „Hiina poliitikud president Xi Jinpingi juhtimisel mõistavad, et tarvis on muudatusi kogu majanduse struktuuris,“ kommenteeris ta. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt