• Jaga lugu:

  Facebook võidab isegi siis, kui me teda üha vähem kasutame

  Facebook.Foto: epa

  Mobiiliäppide edukust mõõdetakse reeglina sellega, kui kaasatud nende kasutajad on. Kui inimesed kasutavad äppi vähem kui kord kuu aja jooksul, on tegu probleemiga. Siiski on üks äpp, kelle kohta nimetatud reegel ei kehti – äppide „vanaisa“ Facebook, kirjutab Forbes.

  Kuna hiljutised uuringud näitavad, et noored, enamasti alla 25aastased, kasutavad Facebooki üha vähem, võiks olukord ju murettekitav olla. Nad pole enam nii kaasatud sotsiaalvõrgustikus suhtlemisse kui varem. Teised äpid nagu Instagram, Pinterest ja WhatsApp on nad „endale meelitanud“.
  GlobalWebIndex, kes teeb enim võrdlevaid uuringuid sotsiaalmeedia kasutamise alal, on probleemile andnud ka kvantitatiivse mõõtme: kui 2013. aastal oli keskmisel internetikasutajal 4,7 sotsiaalmeedia kontot, siis 2014. aastaks oli see arv tõusnud 5,2ni. Peaaegu 80%-l internetikasutajatest (välja arvatud Hiina, kus Facebook on keelatud) on Facebookis konto.
  GlobalWebIndexi tegevjuht Tom Smith ütles, et iga tehtav uuring on näidanud, et inimesed kasutavad sotsiaalmeedia teenuseid üha enam. „Mida noorem sa oled, seda rohkem sa kasutad,“ lisas ta.
  See teeb elu raskeks aga ettevõtetel, kes soovivad end reklaamida, kuna platvorme, kus seda teha saab, tuleb aina juurde. Facebooki jaoks pole aga tegu probleemiga, kuna Facebook mängib meie digitaalse identiteedi loomisel olulist rolli. Nimelt pakub Facebook võimalusi logida äppi sisse oma Facebooki kontoga, mistõttu ei pea klient mõtlema välja uusi kasutajanimesid ning paroole. Seesugune võimalus on ühtlasi elu teinud lihtsamaks ka äppide arendajatel.
  Uuringufirma Lead Ledger andmeil kasutab 12% maailma populaarsematest äppidest ja veebisaitidest Facebooki Loginit ehk siseneda saab Facebooki konto kaudu.
  Seega võib öelda, et Facebookil on teiste sotsiaalmeedia võrgustikega võrreldes digitaalse identiteedi loomisel kõige paremini läinud.
  Niisiis selles peitubki põhjus, miks Facebook võidab isegi siis, kui me teda üha vähem kasutame. Tänu Facebook Loginile pakub Facebook üht vähestest mobiilsetest reklaamivõrkudest, mida reklaamijad saavad kasutada, et kliente erinevatel veebiplatvormidel tabada.
  Seega pole sellest midagi hullu, kui me kasutame Facebooki üha vähem. Facebooki edukuse võtmeküsimus seisneb selles, kui palju me kasutame neid äppe, kuhu Facebooki konto kaudu sisse saab logida. „Mida rohkem aega me mobilliseadmetes veedame, seda parem on see Facebookile, kuna sellised ettevõtted, kes suudavad teha sama, mida Facebook suudab mobiilis, on väga vähe,“ lausus Smith. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.