• Jaga lugu:

  Hiina väliskaubanduse ülejääk rekordtasemel

  Hiina lipp.Foto: Bloomberg.

  Hiina väliskaubanduse ülejääk tõusis novembris uue rekordini, sest importi tabas nafta ja teiste toormete hinnalanguse tõttu ootamatu langus, vahendab Bloomberg.

  Eksport tõusis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 4,7 protsenti. Tõus oli prognoositust väiksem, sest analüütikud ootasid 8protsendilist kasvu. Rekordilise väliskaubanduse ülejäägi tekitas aga import, mis langes kokku 6,7 protsenti. Analüütikud ootasid hoopis 3,8protsendilist kasvu. See tähendab, et Hiina väliskaubanduse ülejääk oli 54,47 miljardit dollarit, teatas täna Hiina tolliamet.
  Nafta hinnalangus on aeglustuvale Hiina majandusele kahekordselt kasulik. Madalam nafta hind kergitab majanduskasvu ning aitab hoida inflatsiooni piisavalt madalal, et alustada uute stimuleerimismeetmetega. Eelmisel kuul vähendas Hiina Keskpank ka baasintressimäärasid.
  „Kõrge kaubandusbilansi ülejääk püsib veel mitu kuud, sest nafta hinnad on madalal,“ ütles Bank Of America Hiina majanduse analüütik Lu Ting Hong Kongis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.