• Jaga lugu:

  Investorid panustavad innukalt naftahinna taastumisele

  Nafta tootmisplatvorm.Foto: Bloomberg

  Nafta hinnalangus jätkub, kuid investorid on juba innukalt hakanud panustama ka taastumisele.

  Suurte investorite poolt tehtud pikkade positsioonide (panused hinna tõusule) hulk tõusis eelmisel nädalal 47 protsenti, selgub ettevõtte Intercontinental Exchange (ICE) andmetest. Ühtlasi on see nelja kuu kõrgeim tase.
  Nafta hinnatõusule panustavate investorite arv oli 2. detsembri seisuga tõusnud 11 391 positsiooni võrra 212 075 positsioonile. Hinnalangusele panustajate hulk aga kahanes 19 912 positsiooni võrra 114 799 positsioonile, ütles ICE.
  Investeerimisfirmas RCM Asset Management futuuride ja optsioonidega tegelev Jack Malone ütles, et lühemas perspektiivis võivad nafta hinnad siiski veel langeda.
  „Ma usun, et lähiajal nafta hinnalangus jätkub, sest turul on liiga suur pakkumine. Samas näitab investorite käitumine, et pikemas perspektiivis võiks hindades toimuda siiski taastumine,“ ütles Malone.
  Naftahindade tugev langust on kestnud juba suvest saati ning WTI ja Brent on odavnenud üle 30 protsendi. Reedel jõudsid nafta hinnad viie aasta madalaimale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.