• Jaga lugu:

  Prantsusmaa: Saksamaa kriitika toidab populismi

  Michel SapinFoto: epa

  Prantsusmaa rahandusminister Michel Sapin kritiseeris Saksamaad Prantsusmaa majanduspoliitika kritiseerimise pärast, kuna see lisab hoogu juurde Euroopa Liidu vastaste populistlike parteide tekkele, kirjutab Financial Times.

  Sapin on olnud Brüsseli ja Berliini pideva surve all, et suurendada Prantsusmaal veelgi kulude kärpimist ning laiendada reforme. Sapin lausus, et ta on mures „teatud ekstreemsete kommentaaride pärast“.
  „Rahandusministrina võtan ette samme, mis on minu meelest riigile kasulikud. Leian, et asjast väljaspool seisvad inimesed peaksid olema ettevaatlikud, kuidas nad väljendavad oma seisukohti Prantsusmaa kohta,“ märkis Sapin Financial Timesile.
  „Me tõesti peame olema ettevaatlikud, austama üksteist ja üksteise ajalugu, rahvuslikku identiteeti ning seda, kui tundlik keegi on. Vastasel juhul aitame me kaasa äärmuslike parteide kasvule,“ kinnitas ta.
  Hiljutised arvamusküsitlused näitavad, et suure tõenäosusega jõuab Prantsusmaa paremäärmusliku partei Rahvusrinne juht Marine Le Pen 2017. aasta presidendivalimistel teise vooru ning võib edestada praegust presidenti Francois Hollande'i.
  Pariisi ja Berliini suhted on majanduspoliitiliste küsimuste tõttu pingestunud ning see omakorda kahjustab Euroopa Liidu kõige olulisemat bilateraalset suhet. Prantsusmaa liidrid kurdavad Euroopa Liidu defitsiidireeglite üle, mis Pariisi meelest kägistavad majandust.
  Samal ajal mitmed Saksa poliitikud ning äri- ja meediategelased kritiseerivad teravalt Prantsusmaa pingutusi. Läinud kuul kritiseeris Prantsusmaad näiteks Günther Oettinger. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.