• Jaga lugu:

  Börs: Kreeka ja Hiina USA turge kaasa ei tõmmanud

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  Standard & Poor’s aktsiaindeks langes päeva alguses 1,3 protsenti, kuid tegi õhtuks praktiliselt kogu kaotuse tasa. Energiasektor tegi mõningase taastumise ja tehnoloogiaaktsiad tõusid. Muret tekitasid Shanghai ja Kreeka aktsiaturgude suured langused.

  „Hiina ja Kreeka olukord muutus tugevalt, kuid see ei olnud piisav, et turgu tugevalt allapoole tirida. See on väga hea märk aktsiatele,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co strateeg Matt Maley Bloombergile. „Nasdaqi ja Russelli indeksid tegid täna tõusu. See näitab tugevust, mis võiks aktsiaid üles poole viia.“
  Citigroup ja Bank Of America odavnesid rohkem kui 0,6 protsenti ning pangandussektor oli languses. Dow Jonesi langust vedasid Verizon, Merck & Co ning AT&T. 5protsendilis tõusu tegi kaevandusettevõtte Newmont Mining Corp, sest kulla hind kallines.
  S&P500 langes vähem kui 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 2059,82 punktil. Dow Jones odavnes 51 punkti ning sulgus 17 801 punktil. Nasdaq 100 indeks lisas 0,4 protsenti ja väikefirmadest koosnev Russell 2000 indeks rallis energiafirmade tõusu toetusel 1,8 protsenti.
  Kulla (Comex) hind tegi täna ligi 3protsendilise tõusu ning unts kulda maksab 1232 dollarit. WTI toornafta maksis õhtuks 63,82 ja Brent toornafta 66,44 dollarit barreli kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.