Mait Kraun • 9. detsember 2014
Jaga lugu:

Börs: Kreeka ja Hiina USA turge kaasa ei tõmmanud

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Standard & Poor’s aktsiaindeks langes päeva alguses 1,3 protsenti, kuid tegi õhtuks praktiliselt kogu kaotuse tasa. Energiasektor tegi mõningase taastumise ja tehnoloogiaaktsiad tõusid. Muret tekitasid Shanghai ja Kreeka aktsiaturgude suured langused.

„Hiina ja Kreeka olukord muutus tugevalt, kuid see ei olnud piisav, et turgu tugevalt allapoole tirida. See on väga hea märk aktsiatele,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabak & Co strateeg Matt Maley Bloombergile. „Nasdaqi ja Russelli indeksid tegid täna tõusu. See näitab tugevust, mis võiks aktsiaid üles poole viia.“

Citigroup ja Bank Of America odavnesid rohkem kui 0,6 protsenti ning pangandussektor oli languses. Dow Jonesi langust vedasid Verizon, Merck & Co ning AT&T. 5protsendilis tõusu tegi kaevandusettevõtte Newmont Mining Corp, sest kulla hind kallines.

S&P500 langes vähem kui 0,1 protsenti ning lõpetas päeva 2059,82 punktil. Dow Jones odavnes 51 punkti ning sulgus 17 801 punktil. Nasdaq 100 indeks lisas 0,4 protsenti ja väikefirmadest koosnev Russell 2000 indeks rallis energiafirmade tõusu toetusel 1,8 protsenti.

Kulla (Comex) hind tegi täna ligi 3protsendilise tõusu ning unts kulda maksab 1232 dollarit. WTI toornafta maksis õhtuks 63,82 ja Brent toornafta 66,44 dollarit barreli kohta.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt