Sirje Rank • 17. detsember 2014 kell 9:21

Soome valitsus prognoosib õrna majanduskasvu

Soome fännid  Foto: Scanpix/REuters

Soome valitsus prognoosib tuleval kevadel toimuvate valimiste eel, et majandus saab veel tänavu esimest korda 2011. aastast majanduslangusest välja.

Soome SKP kasvab tänavu 0,1%, prognoosib Soome rahandusministeerium varasema prognoosi asemel, mis visandas paigalseisu. Tuleval aastal kasvab Soome SKP uue prognoosi järgi 0,9% ja 2016. aastal 1,3%. Septembrikuises prognoosis visandas ministeerium tulevaks ja ületulevaks aastaks majanduskasvu vastavalt 1,2% ja 1,4%.

Tuleval aastal ületab Soome avaliku sektori võlatase euroalal lubatud 60% piiri SKPst, kasvades 61,1%-le, visandab ministeerium. Tänavu on võlatase 58,9% SKPst.

Rahandusministeeriumi prognoos on optimistlikum kui Soome keskpanga läinud nädalal avalikustatud prognoos, mis visandab tänavu 0,2% suurust SKP langust ja tuleval aastal 0,1% suurust langust. 2016. aastal kasvaks SKP keskpanga prognoosi järgi 1%.

Hetkel kuum