Rivo Sarapik • 18 detsember 2014

TOP: Raplamaa gasellid

Üks maakonna gasellidest on veofirma Onerton OÜ.  Foto: Shadowhunter/www.v8power.ee

Järgmises Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellfirmade edetabelis kandideerib parimaks 1106 firmat, neist 18 Raplamaalt.

Viis päeva maakondlikke gaselle

Avaldame gaselli TOPi jõudnud ettevõtted maakondade kaupa Äripäeva veebis.

15.12 - Harjumaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa

16.12 - Jõgevamaa, Järvamaa, Läänemaa

17.12 - Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa

18.12 - Raplamaa, Saaremaa, Tartumaa

19.12 - Valgamaa, VIljandimaa, Võrumaa

26.02.2015 toimub Äripäeva Gaselli kongress, kus avalikustatakse Eesti kõige kiiremini kasvavad ettevõtted. Sündmusel esinevad suurettevõtja Ain Hanschmidt, Euroopa edukaim suusataja Kelly Sildaru, ettevõtjad Rainer Nõlvak ja Jevgeni Kabanov jt.

Järgmine Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete edetabel ehk Gaselli TOP ilmub 26. veebruaril. Edetabel koondab firmad, mis kasvatasid aastatel 2011-2013 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra. Arvutustes osalenud firmadel pildi 2011. aasta käive olema vähemalt 100 000 eurot.  

Sellistele tingimustele vastab 1106 firmat, mis sel korral esikohta püüavad. Keskmiselt kasvatasid need ettevõtted kolme aastaga käivet 2,4 korda (neist parim 36 korda) ning kasumit 12 korda (seejuures parim 3145 korda).

Toome siinkohal ära ettevõtted, kes Raplamaalt sel korral kiire kasvuga edetabelisse jõudsid. Ettevõtted on seatud tähestikulisse järjekorda. Millisele kohale nad jõudsid, selgub 26.02 Äripäeva Gaselli kongressil ning Äripäeva veebis, kui avalikustame gasellide edetabeli koos kohtadega.

Tänavu veebruaris ilmunud edetabelis pani Äripäev ritta 1115 gasellfirmat. Igaüks neist annab õppetunni, kuidas konkurentidest parem olla, kirjutas Äripäev toona juhtkirjas.

18 Raplamaa gasellfirmat

FirmaValdkond (% kogukäibest)Balt Impex Paper OÜhulgikaubandusDestro OÜehitus(98%)E.T. Sild TÜHehitusFalcol Grupp OÜkinnisvaraFoxstep OÜinfotehnoloogiaKaiu EKO Metall OÜmetallitööstus(100%)ML Capital OÜtransport(73%)Onerton OÜtransport(78%)Perfopaber OÜhulgikaubandusPiperon OÜhulgikaubandus(100%)Reibal JRK OÜehitus(76%)Rodnas OÜhulgikaubandus(100%)SaarMetal OÜhulgikaubandus(98%)Timberston Ehitus OÜehitusTraageldaja OÜtekstiilitootmine(77%)Trapets OÜhaljastus(43%)VarenaGrupp OÜehitusVKN OÜehitus

Hetkel kuum