Rivo Sarapik • 17 detsember 2014

TOP: Pärnumaa gasellid

Pärnumaa gasellide hulka võitles tanklaseadmete müügiga tegelev Baltcontrol OÜ.  Foto: Baltcontrol

Järgmises Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellfirmade edetabelis kandideerib parimaks 1106 firmat, neist 55 Pärnumaalt

Viis päeva maakondlikke gaselle

Avaldame gaselli TOPi jõudnud ettevõtted maakondade kaupa Äripäeva veebis.

15.12 - Harjumaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa16.12 - Jõgevamaa, Järvamaa, Läänemaa17.12 - Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa18.12 - Raplamaa, Saaremaa, Tartumaa19.12 - Valgamaa, VIljandimaa, Võrumaa

26.02.2015 toimub Äripäeva Gaselli kongress, kus avalikustatakse Eesti kõige kiiremini kasvavad ettevõtted. Sündmusel esinevad suurettevõtja Ain Hanschmidt, Euroopa edukaim suusataja Kelly Sildaru, ettevõtjad Rainer Nõlvak ja Jevgeni Kabanov jt.

Järgmine Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete edetabel ehk Gaselli TOP ilmub 26. veebruaril. Edetabel koondab firmad, mis kasvatasid aastatel 2011-2013 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra. Arvutustes osalenud firmadel pildi 2011. aasta käive olema vähemalt 100 000 eurot.  

Sellistele tingimustele vastab 1106 firmat, mis sel korral esikohta püüavad. Keskmiselt kasvatasid need ettevõtted kolme aastaga käivet 2,4 korda (neist parim 36 korda) ning kasumit 12 korda (seejuures parim 3145 korda).

Toome siinkohal ära ettevõtted, kes Pärnumaalt sel korral kiire kasvuga edetabelisse jõudsid. Ettevõtted on seatud tähestikulisse järjekorda. Millisele kohale nad jõudsid, selgub 26.02 Äripäeva Gaselli kongressil ning Äripäeva veebis, kui avalikustame gasellide edetabeli koos kohtadega.

Tänavu veebruaris ilmunud edetabelis pani Äripäev ritta 1115 gasellfirmat. Igaüks neist annab õppetunni, kuidas konkurentidest parem olla, kirjutas Äripäev toona juhtkirjas.

55 Pärnumaa gasellfirmat

FirmaValdkondAare Autod OÜjaekaubandusAC Kliimahooldus OÜjaekaubandusAlltours OÜreisijateveduAnneever OÜjaekaubandusArtus Pro OÜhulgikaubandusBaltcontrol OÜteenused(51%)Baltic Stream OÜehitusBesthallid OÜjaekaubandusE.Schön OÜtransport(100%)Endcel OÜehitusFalco TÜHtootmine(65%)Felandia OÜjaekaubandus(82%)Frintello OÜteenusedGrandvel Grupp OÜteenusedHalvet OÜjaekaubandus(89%)Iftar3 ASmetsamajandusImport Auto OÜkaubandusIndrek Transport OÜtransportISOLAR OÜehitusJaxka OÜehitusJetmar OÜehitusKaidor Trans OÜekspedeerimineKaisma OÜpõllumajandus(98%)Karjamõisa OÜtoiduainetööstusKatusetark OÜehitusLaanepuu OÜpõllumajandusLindiekspert OÜtootmine(99%)Loveene OÜmetsatööstusMaheMaa OÜtoitlustusMertex Mets OÜmetsatööstusMerxton Veod OÜtransportMetsis OÜmasinaehitusMööbliproff OÜmööblitootmine(100%)Paimre OÜehitusPereauto OÜkaubandusPL Invest OÜtransport(51%)Portage Veod OÜlogistikaPärnu Kivi OÜehitusmaterjalitootminePärnu Mööblivabrik OÜmööblitootmineRaigisson OÜpuidu töötlemine(100%)Raivo Remont OÜkommunaalmajandus(44%)Reling OÜhulgikaubandusSerinus OÜehitusSindrinahk OÜhulgikaubandusSVOLDER OÜehitus(95%)Taimgrupp OÜmetsamajandus(79%)Tee Kinnisvara OÜkinnisvaraTermitor OÜmööblitootmineTMG Collection3 OÜhulgikaubandusTriger ASehitusTrimtex Baltic OÜrõivatööstus(95%)TruckMaint OÜjaekaubandusUnikivi OÜehitusValderg Mets OÜmetsamajandusVecta Design OÜehitusmaterjalitootmine(81%)

Hetkel kuum