Rivo Sarapik • 19 detsember 2014

TOP: Viljandimaa gasellid

Üks Viljandimaa kiirelt arenev ettevõte on põllumajandustehnika müüja Flint Kaubandus, mille omanik on Jaan Sihv.  Foto: Abdras Kralla

Järgmises Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellfirmade edetabelis kandideerib parimaks 1106 firmat, neist 30 Viljandimaalt.

Viis päeva maakondlikke gaselle

Avaldame gaselli TOPi jõudnud ettevõtted maakondade kaupa Äripäeva veebis.

15.12 - Harjumaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa

16.12 - Jõgevamaa, Järvamaa, Läänemaa

17.12 - Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa

18.12 - Raplamaa, Saaremaa, Tartumaa

19.12 - Valgamaa, VIljandimaa, Võrumaa

26.02.2015 toimub Äripäeva Gaselli kongress, kus avalikustatakse Eesti kõige kiiremini kasvavad ettevõtted. Sündmusel esinevad suurettevõtja Ain Hanschmidt, Euroopa edukaim suusataja Kelly Sildaru, ettevõtjad Rainer Nõlvak ja Jevgeni Kabanov jt.

Järgmine Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete edetabel ehk Gaselli TOP ilmub 26. veebruaril. Edetabel koondab firmad, mis kasvatasid aastatel 2011-2013 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra. Arvutustes osalenud firmadel pildi 2011. aasta käive olema vähemalt 100 000 eurot.  

Sellistele tingimustele vastab 1106 firmat, mis sel korral esikohta püüavad. Keskmiselt kasvatasid need ettevõtted kolme aastaga käivet 2,4 korda (neist parim 36 korda) ning kasumit 12 korda (seejuures parim 3145 korda).

Toome siinkohal ära ettevõtted, kes Viljandimaalt sel korral kiire kasvuga edetabelisse jõudsid. Ettevõtted on seatud tähestikulisse järjekorda. Millisele kohale nad jõudsid, selgub 26.02 Äripäeva Gaselli kongressil ning Äripäeva veebis, kui avalikustame gasellide edetabeli koos kohtadega.

Tänavu veebruaris ilmunud edetabelis pani Äripäev ritta 1115 gasellfirmat. Igaüks neist annab õppetunni, kuidas konkurentidest parem olla, kirjutas Äripäev toona juhtkirjas.

30 Viljandimaa gasellfirmat

EttevõteValdkond (% käibest)Baltic Marine Flooring OÜmasinaehitus(80%)BB-Raud OÜmetallitööstusBestra Engineering3 ASmetallitööstus(96%)Cerbos OÜehitus(35%)ENDU-INNI OÜmajutus(36%)ESRO3 ASsoojuse tootmine(60%)Flint Kaubandus OÜjaekaubandus(99%)Galtebar OÜehitusGaram Elektronik Eesti OÜtootmineJuglans OÜehitusmaterjalitootmineJUSSI OÜtransportKraner Investments3 OÜinvesteerimineLaanekuru OÜpõllumajandusLRK Autokoolitus OÜkoolitusMediserv OÜmeditsiin(96%)Medoora OÜtransport(69%)Milligrupp OÜpõllumajandus(74%)ML Eeriksaare OÜpõllumajandusMulgi Häärber OÜteenusedNordamus OÜhulgikaubandus(96%)OilTerm OÜjaekaubandus(98%)Puit ja Mööbel OÜmööblitootmine(94%)SAIKO OÜkinnisvaraSaimre OÜpõllumajandusSaimre Viljakasvatuse OÜpõllumajandusStone House OÜehitusTefire Group OÜehitus(98%)Valma Saeveski OÜmetsatööstus(92%)Vilcon Ehitus OÜehitusViljandi Kliinika OÜteenused

Hetkel kuum