Rivo Sarapik • 18. detsember 2014 kell 9:30

TOP: Tartumaa gasellid

Artur Gavronski juhitud põllumajanduskaupade müügiga tegelev Agribalt on üks Tartumaa gasellfirmadest.  Foto: Julia-Maria Linna

Järgmises Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellfirmade edetabelis kandideerib parimaks 1106 firmat, neist 135 Tartumaalt.

Viis päeva maakondlikke gaselle

Avaldame gaselli TOPi jõudnud ettevõtted maakondade kaupa Äripäeva veebis.

15.12 - Harjumaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa

16.12 - Jõgevamaa, Järvamaa, Läänemaa

17.12 - Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa

18.12 - Raplamaa, Saaremaa, Tartumaa

19.12 - Valgamaa, VIljandimaa, Võrumaa

26.02.2015 toimub Äripäeva Gaselli kongress, kus avalikustatakse Eesti kõige kiiremini kasvavad ettevõtted. Sündmusel esinevad suurettevõtja Ain Hanschmidt, Euroopa edukaim suusataja Kelly Sildaru, ettevõtjad Rainer Nõlvak ja Jevgeni Kabanov jt.

Järgmine Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete edetabel ehk Gaselli TOP ilmub 26. veebruaril. Edetabel koondab firmad, mis kasvatasid aastatel 2011-2013 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra. Arvutustes osalenud firmadel pildi 2011. aasta käive olema vähemalt 100 000 eurot. 

Sellistele tingimustele vastab 1106 firmat, mis sel korral esikohta püüavad. Keskmiselt kasvatasid need ettevõtted kolme aastaga käivet 2,4 korda (neist parim 36 korda) ning kasumit 12 korda (seejuures parim 3145 korda).

Toome siinkohal ära ettevõtted, kes Tartumaalt sel korral kiire kasvuga edetabelisse jõudsid. Ettevõtted on seatud tähestikulisse järjekorda. Millisele kohale nad jõudsid, selgub 26.02 Äripäeva Gaselli kongressil ning Äripäeva veebis, kui avalikustame gasellide edetabeli koos kohtadega.

Tänavu veebruaris ilmunud edetabelis pani Äripäev ritta 1115 gasellfirmat. Igaüks neist annab õppetunni, kuidas konkurentidest parem olla, kirjutas Äripäev toona juhtkirjas.

135 Tartumaa gasellfirmat

EttevõteValdkond (% käibest)AAB Ekskavaator OÜehitus(94%)Aasta Auto ASkaubandus(76%)Accurato Fassaadid OÜehitusAFTERONE OÜmetallitööstusAgribalt AShulgikaubandus(84%)Agrovarustus OÜtootmine(77%)Ahjusepad OÜjaekaubandusAlarm Service OÜinfotehnoloogiaAluMaster OÜehitusAluver Tootmine OÜehitusAMV Grupp OÜehitusmaterjalitootmine(90%)Antari Kaubandus OÜjaekaubandusArtes Terrae OÜprojekteerimineARTEX Design Factory ASmööblitootmine(93%)AT & G OÜehitusATC AShulgikaubandusATKO Puit OÜmetsatööstus(95%)A-Velg OÜjaekaubandusB & W Metall OÜmetallitööstusBalmax1 OÜhulgikaubandusBalti Vara Fassaadid OÜehitusBaltic Loghouses OÜpuitmajade tootmineBasic Kontorimööbel OÜhulgikaubandusBEFINNA OÜtransportBismarck Logistika OÜtransportBitutrans OÜtransportC.H.P.3 ASkinnisvaraCanop3 OÜtoitlustusCarnet OÜtransport(99%)CH Konsultatsioonid OÜraamatupidamine(77%)Concise Systems OÜinfotehnoloogiaDoor Build OÜehitusEesti Veeprojekt OÜprojekteerimineEgert Auto OÜtransportEhitushoov OÜehitusElva Kommunaal Grupp OÜehitus(89%)Energy OÜkinnisvaraEpler & Lorenz ASjäätmekäitlusErapaber OÜhulgikaubandusERMETS OÜmetsamajandusErste Transport OÜtransport(98%)ESPAK Tartu ASjaekaubandus(99%)Esvest OÜehitusETNIKA OÜehitusFasters Eesti OÜtoitlustus(98%)Feliton Grupp OÜehitusFoolix OÜehitusForest Reserves OÜmetsamajandusFreshMedia OÜreklaam(99%)Harupex OÜehitusHilaris Küttesüsteemid OÜehitusIMPEL OÜhulgikaubandusJaagor Grupp OÜehitusJalaka Grupp OÜhulgikaubandusJatiina OÜjaekaubandus(94%)Jüritoru OÜehitusKeskkond & Partnerid OÜehitus(66%), projekteerimine(33%)Kinnistu OÜkinnisvaraKint Logistics OÜtransport(51%)Kolmeraudne OÜmetallitööstusKSV Ekspert3 OÜhulgikaubandus(82%)Külmaservis OÜteenusedLdiamon AStootmineLähte Ehituse ASehitusMagnum & Co OÜmeditsiinMalve TK OÜtoitlustus(77%)Mattias Cafe3 OÜtoitlustus(54%)MESSAUTO OÜkaubandus(70%)Meveda OÜtoiduainetööstusMIPLA OÜmööblitootmineMiridon OÜkommunaalmajandusMiroks Kangad OÜhulgikaubandusMMK-Trans OÜtransportMooncascade OÜinfotehnoloogiaMootorvedu OÜkaubandusNaaskel OÜmööblitootmine(52%)Nason Davis Eesti1 OÜhulgikaubandusNauvitsman OÜõigusabi(32%)Nordic Capital OÜhulgikaubandus(98%)Noto Tartu OÜhulgikaubandusNovabuilders OÜehitusOliveri Pood Tartus OÜjaekaubandusOSEIBO OÜtoitlustusParem Käsi1 OÜjaekaubandusPenner & Co OÜjaekaubandus(83%)Piiber Projekt OÜprojekteeriminePipenet OÜehitusPVH Ehitus OÜehitusRaadi Kortermaja OÜkinnisvaraRELEIA OÜkinnisvaraResta OÜinfotehnoloogiaRockweld OÜteenusedRodens Grupp OÜmetallitööstusRoolaht ja Partnerid OÜprojekteerimineRosidor OÜehitusRufter Ehitus OÜehitusRükkeli Valduse3 OÜkinnisvaraS.V.K Viimistlus OÜehitusSaemeister OÜjaekaubandusSaloni Büroomööbli ASmööblitootmine(61%)Sarap ja Putk Patendibüroo OÜõigusabiSauna Badetonne OÜjaekaubandusSkarabeus Julgestusteenistus OÜturvateenusedSmart Info OÜinfotehnoloogiaSonictest OÜinfotehnoloogia(19%)Springland OÜkalandusStroman OÜrenditeenusTALISMUS OÜehitusTammex Grupp OÜtransportTartu Näitused ASteenusedTartu Tuli OÜteenusedTartumaa Maamees ASpõllumajandusTAVT OÜehitusTelver ASmetsamajandus(83%)Terasteenus & Partnerid OÜehitusTial OÜmetallitööstusTimorvara OÜehitus(95%)Toci OÜmetallitööstusToidutorn  AStoitlustusTorm Metall OÜmetallitööstusTortuga Travel OÜturismTrassiehitus OÜehitusTsiviilehitus OÜehitusU & P Trans OÜekspedeerimine(32%)Vertes OÜehitusWesico Ehitus OÜehitusViatica Grupp OÜhulgikaubandus(96%)Vilbel OÜmööblitootmine(92%)Villaare OÜehitusViru Lihaühistu TÜHhulgikaubandusVMV Trade OÜhulgikaubandusVoika Puit OÜsaematerjalitootmine(93%)Võsasalu OÜmetsamajandusVäderstad OÜhulgikaubandusÜlenurme Teed OÜehitus(91%)

Hetkel kuum