• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TOP: Tartumaa gasellid

  Artur Gavronski juhitud põllumajanduskaupade müügiga tegelev Agribalt on üks Tartumaa gasellfirmadest.Foto: Julia-Maria Linna

  Järgmises Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk gasellfirmade edetabelis kandideerib parimaks 1106 firmat, neist 135 Tartumaalt.

  Viis päeva maakondlikke gaselle

  Avaldame gaselli TOPi jõudnud ettevõtted maakondade kaupa Äripäeva veebis.

  15.12 - Harjumaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa

  16.12 - Jõgevamaa, Järvamaa, Läänemaa

  17.12 - Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa

  18.12 - Raplamaa, Saaremaa, Tartumaa

  19.12 - Valgamaa, VIljandimaa, Võrumaa

  26.02.2015 toimub Äripäeva Gaselli kongress, kus avalikustatakse Eesti kõige kiiremini kasvavad ettevõtted. Sündmusel esinevad suurettevõtja Ain Hanschmidt, Euroopa edukaim suusataja Kelly Sildaru, ettevõtjad Rainer Nõlvak ja Jevgeni Kabanov jt.

  Järgmine Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete edetabel ehk Gaselli TOP ilmub 26. veebruaril. Edetabel koondab firmad, mis kasvatasid aastatel 2011-2013 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra. Arvutustes osalenud firmadel pildi 2011. aasta käive olema vähemalt 100 000 eurot. 
  Sellistele tingimustele vastab 1106 firmat, mis sel korral esikohta püüavad. Keskmiselt kasvatasid need ettevõtted kolme aastaga käivet 2,4 korda (neist parim 36 korda) ning kasumit 12 korda (seejuures parim 3145 korda).
  Toome siinkohal ära ettevõtted, kes Tartumaalt sel korral kiire kasvuga edetabelisse jõudsid. Ettevõtted on seatud tähestikulisse järjekorda. Millisele kohale nad jõudsid, selgub 26.02 Äripäeva Gaselli kongressil ning Äripäeva veebis, kui avalikustame gasellide edetabeli koos kohtadega.
  Tänavu veebruaris ilmunud edetabelis pani Äripäev ritta 1115 gasellfirmat. Igaüks neist annab õppetunni, kuidas konkurentidest parem olla, kirjutas Äripäev toona juhtkirjas.
  135 Tartumaa gasellfirmat
  EttevõteValdkond (% käibest)AAB Ekskavaator OÜehitus(94%)Aasta Auto ASkaubandus(76%)Accurato Fassaadid OÜehitusAFTERONE OÜmetallitööstusAgribalt AShulgikaubandus(84%)Agrovarustus OÜtootmine(77%)Ahjusepad OÜjaekaubandusAlarm Service OÜinfotehnoloogiaAluMaster OÜehitusAluver Tootmine OÜehitusAMV Grupp OÜehitusmaterjalitootmine(90%)Antari Kaubandus OÜjaekaubandusArtes Terrae OÜprojekteerimineARTEX Design Factory ASmööblitootmine(93%)AT & G OÜehitusATC AShulgikaubandusATKO Puit OÜmetsatööstus(95%)A-Velg OÜjaekaubandusB & W Metall OÜmetallitööstusBalmax1 OÜhulgikaubandusBalti Vara Fassaadid OÜehitusBaltic Loghouses OÜpuitmajade tootmineBasic Kontorimööbel OÜhulgikaubandusBEFINNA OÜtransportBismarck Logistika OÜtransportBitutrans OÜtransportC.H.P.3 ASkinnisvaraCanop3 OÜtoitlustusCarnet OÜtransport(99%)CH Konsultatsioonid OÜraamatupidamine(77%)Concise Systems OÜinfotehnoloogiaDoor Build OÜehitusEesti Veeprojekt OÜprojekteerimineEgert Auto OÜtransportEhitushoov OÜehitusElva Kommunaal Grupp OÜehitus(89%)Energy OÜkinnisvaraEpler & Lorenz ASjäätmekäitlusErapaber OÜhulgikaubandusERMETS OÜmetsamajandusErste Transport OÜtransport(98%)ESPAK Tartu ASjaekaubandus(99%)Esvest OÜehitusETNIKA OÜehitusFasters Eesti OÜtoitlustus(98%)Feliton Grupp OÜehitusFoolix OÜehitusForest Reserves OÜmetsamajandusFreshMedia OÜreklaam(99%)Harupex OÜehitusHilaris Küttesüsteemid OÜehitusIMPEL OÜhulgikaubandusJaagor Grupp OÜehitusJalaka Grupp OÜhulgikaubandusJatiina OÜjaekaubandus(94%)Jüritoru OÜehitusKeskkond & Partnerid OÜehitus(66%), projekteerimine(33%)Kinnistu OÜkinnisvaraKint Logistics OÜtransport(51%)Kolmeraudne OÜmetallitööstusKSV Ekspert3 OÜhulgikaubandus(82%)Külmaservis OÜteenusedLdiamon AStootmineLähte Ehituse ASehitusMagnum & Co OÜmeditsiinMalve TK OÜtoitlustus(77%)Mattias Cafe3 OÜtoitlustus(54%)MESSAUTO OÜkaubandus(70%)Meveda OÜtoiduainetööstusMIPLA OÜmööblitootmineMiridon OÜkommunaalmajandusMiroks Kangad OÜhulgikaubandusMMK-Trans OÜtransportMooncascade OÜinfotehnoloogiaMootorvedu OÜkaubandusNaaskel OÜmööblitootmine(52%)Nason Davis Eesti1 OÜhulgikaubandusNauvitsman OÜõigusabi(32%)Nordic Capital OÜhulgikaubandus(98%)Noto Tartu OÜhulgikaubandusNovabuilders OÜehitusOliveri Pood Tartus OÜjaekaubandusOSEIBO OÜtoitlustusParem Käsi1 OÜjaekaubandusPenner & Co OÜjaekaubandus(83%)Piiber Projekt OÜprojekteeriminePipenet OÜehitusPVH Ehitus OÜehitusRaadi Kortermaja OÜkinnisvaraRELEIA OÜkinnisvaraResta OÜinfotehnoloogiaRockweld OÜteenusedRodens Grupp OÜmetallitööstusRoolaht ja Partnerid OÜprojekteerimineRosidor OÜehitusRufter Ehitus OÜehitusRükkeli Valduse3 OÜkinnisvaraS.V.K Viimistlus OÜehitusSaemeister OÜjaekaubandusSaloni Büroomööbli ASmööblitootmine(61%)Sarap ja Putk Patendibüroo OÜõigusabiSauna Badetonne OÜjaekaubandusSkarabeus Julgestusteenistus OÜturvateenusedSmart Info OÜinfotehnoloogiaSonictest OÜinfotehnoloogia(19%)Springland OÜkalandusStroman OÜrenditeenusTALISMUS OÜehitusTammex Grupp OÜtransportTartu Näitused ASteenusedTartu Tuli OÜteenusedTartumaa Maamees ASpõllumajandusTAVT OÜehitusTelver ASmetsamajandus(83%)Terasteenus & Partnerid OÜehitusTial OÜmetallitööstusTimorvara OÜehitus(95%)Toci OÜmetallitööstusToidutorn  AStoitlustusTorm Metall OÜmetallitööstusTortuga Travel OÜturismTrassiehitus OÜehitusTsiviilehitus OÜehitusU & P Trans OÜekspedeerimine(32%)Vertes OÜehitusWesico Ehitus OÜehitusViatica Grupp OÜhulgikaubandus(96%)Vilbel OÜmööblitootmine(92%)Villaare OÜehitusViru Lihaühistu TÜHhulgikaubandusVMV Trade OÜhulgikaubandusVoika Puit OÜsaematerjalitootmine(93%)Võsasalu OÜmetsamajandusVäderstad OÜhulgikaubandusÜlenurme Teed OÜehitus(91%)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Bigbanki varade maht ületas esmakordselt miljardi piiri
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.