Viis märki, et sa ei mõtle kui edukas ettevõtja

30. detsember 2014, 10:15
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141230/VARIA/141229873/AR/0/AR-141229873.jpg

Ajakiri Forbes toob välja peamised ohumärgid, mis näitavad, et sinu ettevõte võib ebaõnnestuda.

1. Sa tahad kohe hakata inimesi palkama. Muidugi on tore unistada oma ettevõtte kasvamisest ja paljudest erinevatest töökohtadest, mida pakud. Aga reaalsus on see, et paljud ettevõtjad teevad alguses kõik ise ja palkavad lisatööjõudu alles hiljem.

2. Sa oled keskendunud rahale, mitte eesmärkidele. Raha peaks alustavale ettevõtjale olema tegelikult teisejärguline. Tähtsaim on mingi olulise seatud eesmärgi kindla aja jooksul saavutamine, nagu mingi konkreetne klientide arv või käibenumber.

3. Sul pole päris selge, kui palju raha sul vaja on. Võimalikele investeerijatele jätab see halva mulje, kui sul pole selget nägemust, kui palju sul raha vaja on.

4. Sa ei suuda talente kinni hoida. Kui olulised nutikad inimesed sinu juurest lahkuma hakkavad, seisad sa silmitsi suure probleemiga. Nad kas on ära tabanud, et sinu äriidee ei tööta või pole sa neid õiglaselt tasustanud. Või oled sa loonud väga ebameeldiva töökeskkonna.

5. Sa pole rahaasjades täpne. Muidugi ei pea sa igast dollarist vett välja pigistama, aga edukad ettevõtjad reeglina jälgivad oma rahaliikumisi väga kiivalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2014, 10:45
Otsi:

Ava täpsem otsing