Äripäev • 12 jaanuar 2015

EXPO paviljoni ehitaja leiti Milanost

EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg   Foto: Eiko Kink

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus sõlmis EXPO Eesti paviljoni ehituslepingu Itaalia ettevõttega Redaelli Costruzioni S.p.A, kes ehitab EXPO-l ka Austria ja Ungari paviljoni.

Täna sõlmis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) maailmanäituse EXPO Milano 2015 Eesti paviljoni ehituslepingu Itaalia ettevõttega Redaelli Costruzioni S.p.A. Senine ehitushange tühistati reedel, kuna hanke võitjaks kuulutatud Ekspodisaini AS teatas, et ei jõua paviljoni ettenähtud ajaks valmis.

EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg ütles, et kuivõrd maailmanäituseni on jäänud vähem kui neli kuud, oli valmimistähtaeg kõige olulisem kriteerium partneri valikul. „Ekspodisaini AS teatas eelmisel nädalal, et ei jõua paviljoni valmis enne 31. maid, mis ei vasta eelmisel aastal välja kuulutatud hangetingimustele ega võimalda paviljoni avada samaaegselt kogu EXPO-ga. Paviljoni ehitaja valiti välja juba EXPO territooriumil tegutsevate ehitusettevõtjate hulgast,“ sõnas Tomberg.

EXPO Milano Eesti esinduse projektijuhi Andres Kase sõnul tegi Itaalia ettevõte EASile pakkumise, mis jääb alla 2,1 miljoni euro. „Lepingu kohaselt algavad ehitustööd juba sel nädalal ja lõppevad hoone valmimisega 15. aprillil. Seejärel toimub hoone testimine ja ekspositsiooni väljapanek,“ lisas Kask.

Redaelli Costruzioni S.p.A. tegutseb peamiselt Põhja-Itaalias ja ehitab EXPO-l ka Austria ja Ungari paviljoni.

EXPO-l osaleb kokku 145 riiki, neist 40 ehitab enda paviljoni ise, sealhulgas Eesti.

EAS ehitab Milanosse kolmekorruselise paviljoni, kus on Eesti tänavatoidu restoran, energiakiiged ning väljapanek “Head Eesti asjad”. Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini. 7. juunil toimub maailmanäitusel Eesti päev.

Hetkel kuum