Äripäev • 22. jaanuar 2015 • 1 min
Jaga lugu:

Venemaa haridusamet keelaks Vikipeedia

Venemaal peetakse Vikipeediat ebausaldusväärseks.
Venemaal peetakse Vikipeediat ebausaldusväärseks.  Foto: EPA

Venemaa riikliku haridus- ja teadusjärelvalve ameti asejuht Aleksandr Biserov peab vajalikuks keelata populaarne internetientsüklopeedia Vikipeedia, vahendas uudisteagentuur TASS.

„Minu arvamus on, ja olen seda korduvalt öelnud, et ma keelaksin Vikipeedia. Lihtsalt paneks talle tsensuuri peale,“ ütles Biserov. Tema sõnul ei aita, vaid kahjustab taoline entsüklopeedia hariduse omandamist, kuna selles on kolossaalne hulk vigu. Biserov tunneb kaasa õppuritele, kes kasutavad Vikipeediat eksamiteks valmistumisel. „Las kasutavad Vikipeediat – saavad ka vastava hinde,“ lisas ta.

Varem on teatatud, et presidendi raamatukogu koostöös Venemaa rahvusraamatukoguga on alustanud alternatiivse Vikipeedia loomist. See oleks elektrooniline entsüklopeedia, mis sisaldaks Venemaa elu ja arengu materjale, mis on peaks andma usaldusväärse ülevaate elust Venemaal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt