Andres Haabu • 23. jaanuar 2015 kell 10:15

Poliitik annab uksekella

IRLi esimees Urmas Reinsalu Nõmmel valijatel külas.  Foto: Andres Haabu

Nõmmel külastas valijaid IRLi esimees Urmas Reinsalu, et jagada oma erakonna küsitlusele vastanud inimestele kinke.

Nõmmel, Taara tänaval on vaikne. Pimeduses helendavad enamuses eramajadest koosnevas ümbruskonnas paikneva viiekordse korrusmaja aknad soojalt ja kutsuvalt.

Kell saab 18 ja kohale saabub tipp-poliitik Urmas Reinsalu kuldne Škoda. Urmas on tulnud siia, et jagada IRLi küsitlusele vastanud inimestele tänutäheks salle, nutikindaid ja kokaraamatuid. Sellises Nõmme kortermajas selliseid inimesi juba jagub. Pikema fonoluku piiksumise tulemusena vastab naishääl ja IRLi esimees lastakse sisse.

Korteriuksed avanevad ja peale kiiret tervitust, käepigistust ja kingituste üleandmist sulguvad need taas. Urmasel on kiire, ei jätku aega pikemateks vestlusteks, sest majas on veel mitmeid IRLi küsitlusele vastanud inimesi, kes oma pakki ootavad.

Kümmekond käepigistust, sadu trepiastmeid ja paarkümmend minutit hiljem ongi kõik läbi. Kott saab tühjaks ja innukalt läbi korrusmaja tuhisenud innukas poliitik istub autosse ja kaob öösse. Nõmmel, Taara tänaval on jälle vaikne. Eramajade rajoonis asuva kortermaja aknad on ikka koduselt soojad.

Kell on 18. IRL-i esimees Urmas Reinsalu on kohal. Elanikud on kodus ja külaskäik võib alata.  Foto: Andres Haabu
Hetkel kuum