Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Äripäev viib väiketootja kokku suurte jaekettide ostujuhtidega

    Foto: Aimar Juuse

    Nopri Talumeierei juht Tiit Niilo kommenteeris hiljuti Äripäevas, et põllumeest aitavad oma toodete müügis enim internet ja laadad. Äripäev ja kaubandus.ee korraldavad 10. veebruaril konverentsi "Kuidas avada jaekettide uksi?“.

    Konverentsil esinevad kõikide Eesti suuremate jaekettide ostujuhid ja seda on võimalik jälgida veebis LIVE-ülekandena.
    Eriti soovitab Äripäev sündmust veebis jälgida pisikestel toidutootjatel, kellel puudub võimalus pääseda ISE suurte jaekettide ostujuhtide jutule. Selleks, et suurpoodide ostujuhtide kontaktid omale saada, tuleb osta veebipilet.
    Veebipileti eelised:
    - Saate konverentsi vaadata kas online või Teile sobival ajal, pilet kehtib 48 tundi alates esmasest sisenemisest;
    - Ettekandeid saab tagasi kerida, korduvalt üle vaadata, vahepeal pause teha;
    - Veebipilet on soodsam, kui konverentsil osalemine. Ühe veebipiletiga saab konverentsi vaadata mitu inimest, siiski mitte siseneda samal ajal ja vaid 48 tunni jooksul alates piletiga esmakordsest sisenemisest.
    - 48 tunni veebipiletiga saab vaadata konverentsi salvestust kuni veebruarikuu lõpuni. Veebipilet aktiviseerub 10. veebruari hommikul.
    LISABOONUS veebis vaatajale:
    * Saadame teile ka Eesti suurte jaekettide ostumeeskondade kontaktid (sh Stockmann, Rimi, Selver, ETK, ABC Supermarkets). Kokku on neid veidi üle 60;
    * Saadame teile tasuta Äripäeva tehtud õppefilmi Eesti jaekettide juhtide intervjuudega „Kuidas saada oma toode jaeketti?“ koos väärtuslike soovituste ja kommentaaridega ostujuhtidelt. Õppefilm koosneb kokku viiest õppefilmist.
    Suursündmuse jälgimine veebis on lihtne, selleks järgi allolevat juhist:
    1. Hind eraisikutele on 79 eurot (sisaldab käibemaksu), osta vaatamise õigus SIIT
    Hind juriidilistele isikutele ehk firmadele on 99 eurot + km, osta vaatamise õigus SIIT
     
    2. peale arve tasumist saadame sulle sisenemiskoodi
    3. sisene konverentsi veebikeskkonda sobival ajal ja hakka vaatama
    4. võid vahepeal pause teha, tagasi kerida, häid ettekandeid mitu korda vaadata jne
    Enne veebiülekande pileti soetamist palun veendu, et Sinu tehnilised võimalused vastavad ülekande jälgimise tingimustele:
    - Arvuti peab olema kaasaegse riistvaraga ja uuendatud tarkvaraga.- Arvutisse peab olema paigaldatud viimane Adobe Flash Player.- Nutiseadmed peavad olema kaasaegse riistvaraga ja uuendatud tarkvaraga.- Nutiseadmetest on toetatud Android ja Apple operatsioonisüsteemiga seadmed.- Minimaalne interneti ühenduse kiirus peab olema vähemalt 1mb/s.- Soovitatav interneti ühenduse kiirus võiks olla umbes 3mb/s.
    - Oma arvutis olevat internetikiirust saad kontrollida näiteks http://kiirusetest.elion.ee/
    Lisainfo suursündmuse programmijuhilt: Aira Tammemäe tel 5025548,[email protected]
    NB! Ka suursündmusele kohale tulevad osalejad saavad kohapeal konverentsi veebiülekandekoodid ning saavad vaadata ettekandeid uuesti talle sobival ajal.
    Äripäeva ja kaubandus.ee suursündmuse "Kuidas avada jaekettide uksi?" programm
    Aeg: 10. veebruar  2015  kell 9.00-17.00
    Koht: Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuse auditoorium, Ehitajate tee 150 Tallinn 
    9.30-10.00 Kogunemine, hommikukohv ja värske Äripäev
    10.00 -10.15 Avasõnad ja FILM „Kuidas oma toode jaeketti sisse saada?“
    Üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna! Eriti liikuv pilt. Äripäev salvestas kogu müügiprotsessi alates ettevalmistusest ja esmasest pöördumisest ostujuhi poole,  kuni toote sortimenti saamiseni. Film on valminud koostöös jaekettide ja tootjatega spetsiaalselt seminari tarbeks. Kohapeal kommenteerivad filmi asjaosalised. Jagatakse häid nippe ja hoiatatakse enam levinud vigade eest. Mida teha kui jaekett ei vasta? Kuidas argumenteerida oma toote eripära? Kuidas valmistada ette sortimendikoosolekuks? Kas annab mõjutada ostujuhti? Kuidas luua positiivne jätkumüügi õhkkond – seda ka juhul, kui sa ei saanud oma toodet sortimenti sisse?
    Esimene lühifilm toob vaatajate ette vajaliku eeltöö ja esmase pöördumise jaeketi poole.
    10.15 – 10.45 Uuring: Milline on uudistoodete saatus jaeketis? Uuringut kommenteerib Nielsen tegevjuht Margo Kurisoo
    Kui kaua aega võtab aega uute toodete saamine jaeketti? Kui kaua uudistooted riiulitel elujõulisena püsivad? Kui paljud uudistoodetest hääbuvad? Uuringu tulemuste põhjal on võimalik analüüsida enda tooteid. Kas seis on keskmisest parem või halvem?
    10.45 – 11.00 FILM „Kuidas oma toode jaeketti sisse saada?“
    Kui jaekett ei vasta...Mida teha kui jaekett ei vasta? Selline olukord on üsna tavapärane. Toode on olemas, pakkumine jaeketile tehtud aga sealt mingit vastust ei tule. Räägi justkui seinaga! Teine osa meie filmist avab jaekettide köögipoole ning jagab mõned soovitused, kuidas vastus ikkagi kätte saada.
    11.00 – 11.30 Ettekanne: Pane disainerid oma toodet müüma! Identity loovdirektorIonel Lehari
    Eesti tootjad võiksid enam investeerida nii tootedisaini kui toote pakendisse. Jaeketis on pakend oluline pilgupüüdja ja toote hüvede tutvustaja. Kuidas disainerite abi kasutada ja kust neid leida? Palju maksab? Ettekandes tuuakse nii häid kui halbu näiteid jaevõrgus müügiolevatest toodetest.
    11.30 – 12.30 LÕUNA
    12.30 – 12.45 FILM „Kuidas oma toode jaeketti sisse saada?“
    Kui jaekett kahtleb...
    Kuidas argumenteerida oma toote võimalusi? Jaeketi sortimendijuhil on terve rida kahtlusi, toote pakkuja seevastu on veendunud oma toote edus. Vahel on seisukohad üsna äärmuslikud. Kuidas selles olukorras üksteisele lähemale jõuda? Millised argumendid on vaja igal juhul ette valmistada?
    12.45 – 13.15 Ettekanne: Kas kampaania- ja paigutuskohatasud on seaduslikud?Advokaadibüroo VARUL vandeadvokaat Triinu Järviste
    Kui korrektne on juriidilisest aspektist maksta tasu kauba parema paigutuskoha eest kaupluses või juurdepääsu eest kaupluse sortimendile ja kampaaniatele? Advokaadibüroo Varul vandeadvokaat Triinu Järviste toob näiteid ning räägib õiguslikult lahti lubatud ja lubamatud võtted.
    13.15 – 13.45 Vestlusring: Mille eest tegelikult trahvitakse ja mis on erinevate jaekettide kogemus? Selveri ostudirektor Katrin Riisalu, Rimi Eesti ostudirektorMargus Amor, ABC Supermarketsi ostu- ja turundusdirektor Marge Kikas, ETK ostudirektor Taavi Kontson (videolugu)
    Jaeketid toovad välja kogemuse. Kui palju nad trahve nad teevad, mis on peamised põhjused ning mis suunas liigutakse? Kas trahvide tegemisest on olnud ka abi? Lavale jõuavad nii numbrid kui näited.
    13.45 – 14.00 FILM „Kuidas oma toode jaeketti sisse saada?“
    Ees on sortimendikoosolek... Ka juhul, kui läbirääkimised on kulgenud edukalt, ei ole veel toode kaugeltki letile jõudnud. Ees on sortimendikoosolek. Kuidas valmistada ette sortimendikoosolekuks? Millised on jaeketi „ei“ vastuste enamlevinud põhjused? Kas annab ostujuhti mõjutada?
    14.00 – 14.30 Ettekanne: Koostööpõhimõtetest jaekettidega, mis on toonud Kalevile ja Põltsamaa Felixile edu. Kalevi ja Põltsamaa Felixi müügidirektor Janno Kurg
    Janno Kurg räägib, kuidas nendel on õnnestunud erinevate jaekettidega (Maxima, Rimi, Selver, Prisma jpm) head koostööd teha ning mis on edu võtmed. Praktilise kogemuse lavale toomise eesmärk on jagada soovitusi ning tuua välja mõned eripärad. Palusime Jannol rääkida ka salapärasest aga ahvatlevast Maximast. Mida Maxima tootjatelt ja hulgikaupmeestelt eelkõige ootab?
    14.30 – 15.15 Kohvipaus ja Networking. Kohtu privaatselt soovitud ostujuhi või –direktoriga.
    Spetsiaalses formaadis ärikohtumine kestab 7 minutit. Iga osaleja saab valida jaeketi ja sortimendijuhi või ostudirektori, kellega soovib rääkida.  Kokku toimub selles sessioonis ligikaudu 75 kohtumist. Kohtumisele registreerumine algab 5. jaanuaril ja esimene valik on neil osalejatel, kes registreerunud seminaril osalemiseks enne aasta 2014 lõppu.Kui tahad esimesena deiti valida, siis registreeri kohe ennast seminarile!Kohtumisi ootavad: Selveri, Rimi, ETK, ABC Supermarkets, Stockmann ja ehk keegi veel.
    15.15-15.30 FILM „Kuidas oma toode jaeketti sisse saada?“
    Kuidas edasi...Lõpuks ootab toote müüjat hea või halb uudis. Toode võetakse müüki, või siis mitte. Kuidas luua positiivne jätkumüügi õhkkond – seda ka juhul, kui sa ei saanud oma toodet sisse. Kui aga otsus on positiivne, kuidas ja kui palju peaks edasi suhtlema. Kas helistada, kirjutada, minna kohale, saata kingitusi?
    15.30 – 16.30 Avameelselt abielust: laval on jaekettide otsustajad, tootjad ja hulgimüüjad
    Jaekettidest on esindatud: Selveri ostudirektor Katrin Riisalu, Rimi Eesti ostudirektorMargus Amor, ABC Supermarketsi ostu- ja turundusdirektor Marge Kikas, Stockmanni müügigrupi juht Hille Nurme, Prisma Peremarketi juhatuse esimees Janne Lihavainen, ETK juhatuse esimees Jaanus Vihand. Kui mõni kuulaja küsimus ka kohapeal õhku jääb, vastatakse sellele kirjalikult ja avaldatakse kaubandus.ee veebis.
    Esmakordselt esitavad tootjatele ja hulgikaupmeestele küsimusi ka jaekettide ostuinimesed! Laval on vastamas nii jaekettide ostudirektorid kui tootjate/hulgikaupmeeste müügidirektorid. Selle diskussiooni mõte on vastata ausalt ja anda võimalus avameelseteks küsimusteks.
    Programmijuht Aira TammemäeKirjutage: [email protected]Helistage: 5025548
  • Hetkel kuum
Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Netflix sai miljoneid kliente juurde, kuid aktsia langes ikka
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Everaus rajab Rae valda uue elukvartali
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.