• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Cru peakokk särab maailma parimate hulgas

    Restorani Cru road on tõeline meistriklass – söögikoha peakokk tuli kokkade olümpiaks peetavatel Bocuse d’Ori võistlustel hiljuti neljateistkümnendale kohale. Foto: Julia-Maria Linna

    Kuigi restoran Cru on juba aastaid püsinud Tallinna tipprestoranide hulgas, on nüüd eriline põhjus seda taas külastada – nende peakokk saavutas kokkade olümpiaks peetavatel Bocuse d’Ori kulinaariavõistlustel väärika koha kolmandas viisikus.

    Cru 

    28 p (30 võimalikust)Toit: 10 pTeenindus: 9 pInterjöör: 9 p 

    Aadress: Viru 8, TallinnTelefon: 614 0085Avatud: 12-23Põhiroogade hinnavahemik: 13-24 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Täpsemalt – Dmitri Haljukov tuli nendel võistlustel neljateistkümnendaks, mis on väga väärtuslik tulemus, arvestades seda, et Eesti on neil 1987. aastal alguse saanud võistlustel alles uustulnuk ning et konkurentideks on maailma absoluutsed tipud.
    Muljetavaldavad detailid
    Restoran ise on oma saavutuste presenteerimisel rohkem kui tagasihoidlik. Menüüs oli küll kirjas, et Cru peakokk esindab Bocuse d'Oril Eestit, ent kuna võistlustest oli möödas juba kümmekond päeva, polnud sõnagi juttu tema tulemustest ega ka ühtegi erirooga – võimalus suurepäraseks turunduseks justkui maha visatud. Oma fänniklubi aga on Haljukovil olemas, sest naaberlaua seltskond teadis koka saavutustest ning tundis huvi ka tema kohaloleku kohta. Jah, staar oli olemas ja käis isiklikult suuremates laudkondades toitu esitlemas.
    Eelroaks valisin roa, mis toorainelt võistlustel kasutatutele kõige lähedasem – arktilise forelli. Kalataldrik ei pakkunud küll päris sellist visuaalset efekti kui Peter Carl Fabergé'i juveel-munadest inspireeritud võistlustöö, kuid oli siiski oma kastme- ja kalamarjatäppide, rukkileivapuru ja sibula­lootsikutega ülimalt muljetavaldav. Ja vägagi nauditav. Mulje avaldamine algas tegelikult juba leiva ja või laualetoomisega: kasepahavaagnast leivataldrik, kivist võitoosikandja, puuplaadike leivataldriku asemel.
    Eelroa oleksin tahtnud juhatada sisse pirni-­sidruni-raudrohumahlaga, mis menüüs koos paari teise sama originaalse joogiga kirjas. Aga ettekandja unustas selle lihtsalt ära ja jook saabus alles siis, kui laual juba pearoa jõulisemad maitsed. Ja kuigi enne ja pärast seda käis mitte üks, vaid mitu ettekandjat korduvalt küsimas, kuidas mulle maitseb, ning ka veini oskasid nad väga hästi soovitada, polnud janusena joogiootamine üldsegi meeldiv ja muidu meepotina mõnus lõuna sai lisanduseks tõrvatilgakese.
    Menüü täis originaalseid roogi
    Tallesüda oli aga omaette elamus. Mitte et see mulle väga maitsenud oleks, maitsed on ju erinevad – minu arvates ei suutnud tasane talleke jõulisele sibulahautisele väärilist vastast pakkuda ja domineerima jäi sibula, mitte liha maitse. Aga on ju tore, et selline originaalne roog üldse menüüs olemas on, päris mitmes lauas söödi seda. Eestlased olla ju väga varmad kõike uut maitsma, oleks ainult neid, kes seda pakuvad!
    Uudne ja omapärane oli ka ahjupiimajäätis õunte ja krõbeda toffee'ga. Ahjupiim olevat pärit Vene köögist – pikalt ahjus küpsedes saab piim pruunika jume ja magus-karamellise maitse. Dessert oli tõeliselt magus ja rammus ja kuigi ma ennast eriti suureks magusasõbraks ei pea, tundsin ma end pärast viimast lusikatäit kui mõnulev kass, kes on koorekausi kallal käinud ja parajasti vuntse noolib – mmmm, mõnus.
    Muide valentinipäeva erimenüüs on pärlkana, mis oli ka Bocuse d´Ori võistluste kavas. Pole kahtlust, et tegemist on haruldase võimalusega kogeda, mida oskab pärlkanaga teha äsja maailma neljateistkümnendale kohale tulnud kokk.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.