Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Cru peakokk särab maailma parimate hulgas

    Restorani Cru road on tõeline meistriklass – söögikoha peakokk tuli kokkade olümpiaks peetavatel Bocuse d’Ori võistlustel hiljuti neljateistkümnendale kohale. Foto: Julia-Maria Linna

    Kuigi restoran Cru on juba aastaid püsinud Tallinna tipprestoranide hulgas, on nüüd eriline põhjus seda taas külastada – nende peakokk saavutas kokkade olümpiaks peetavatel Bocuse d’Ori kulinaariavõistlustel väärika koha kolmandas viisikus.

    Cru 

    28 p (30 võimalikust)Toit: 10 pTeenindus: 9 pInterjöör: 9 p 

    Aadress: Viru 8, TallinnTelefon: 614 0085Avatud: 12-23Põhiroogade hinnavahemik: 13-24 eurot

    Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

    Täpsemalt – Dmitri Haljukov tuli nendel võistlustel neljateistkümnendaks, mis on väga väärtuslik tulemus, arvestades seda, et Eesti on neil 1987. aastal alguse saanud võistlustel alles uustulnuk ning et konkurentideks on maailma absoluutsed tipud.
    Muljetavaldavad detailid
    Restoran ise on oma saavutuste presenteerimisel rohkem kui tagasihoidlik. Menüüs oli küll kirjas, et Cru peakokk esindab Bocuse d'Oril Eestit, ent kuna võistlustest oli möödas juba kümmekond päeva, polnud sõnagi juttu tema tulemustest ega ka ühtegi erirooga – võimalus suurepäraseks turunduseks justkui maha visatud. Oma fänniklubi aga on Haljukovil olemas, sest naaberlaua seltskond teadis koka saavutustest ning tundis huvi ka tema kohaloleku kohta. Jah, staar oli olemas ja käis isiklikult suuremates laudkondades toitu esitlemas.
    Eelroaks valisin roa, mis toorainelt võistlustel kasutatutele kõige lähedasem – arktilise forelli. Kalataldrik ei pakkunud küll päris sellist visuaalset efekti kui Peter Carl Fabergé'i juveel-munadest inspireeritud võistlustöö, kuid oli siiski oma kastme- ja kalamarjatäppide, rukkileivapuru ja sibula­lootsikutega ülimalt muljetavaldav. Ja vägagi nauditav. Mulje avaldamine algas tegelikult juba leiva ja või laualetoomisega: kasepahavaagnast leivataldrik, kivist võitoosikandja, puuplaadike leivataldriku asemel.
    Eelroa oleksin tahtnud juhatada sisse pirni-­sidruni-raudrohumahlaga, mis menüüs koos paari teise sama originaalse joogiga kirjas. Aga ettekandja unustas selle lihtsalt ära ja jook saabus alles siis, kui laual juba pearoa jõulisemad maitsed. Ja kuigi enne ja pärast seda käis mitte üks, vaid mitu ettekandjat korduvalt küsimas, kuidas mulle maitseb, ning ka veini oskasid nad väga hästi soovitada, polnud janusena joogiootamine üldsegi meeldiv ja muidu meepotina mõnus lõuna sai lisanduseks tõrvatilgakese.
    Menüü täis originaalseid roogi
    Tallesüda oli aga omaette elamus. Mitte et see mulle väga maitsenud oleks, maitsed on ju erinevad – minu arvates ei suutnud tasane talleke jõulisele sibulahautisele väärilist vastast pakkuda ja domineerima jäi sibula, mitte liha maitse. Aga on ju tore, et selline originaalne roog üldse menüüs olemas on, päris mitmes lauas söödi seda. Eestlased olla ju väga varmad kõike uut maitsma, oleks ainult neid, kes seda pakuvad!
    Uudne ja omapärane oli ka ahjupiimajäätis õunte ja krõbeda toffee'ga. Ahjupiim olevat pärit Vene köögist – pikalt ahjus küpsedes saab piim pruunika jume ja magus-karamellise maitse. Dessert oli tõeliselt magus ja rammus ja kuigi ma ennast eriti suureks magusasõbraks ei pea, tundsin ma end pärast viimast lusikatäit kui mõnulev kass, kes on koorekausi kallal käinud ja parajasti vuntse noolib – mmmm, mõnus.
    Muide valentinipäeva erimenüüs on pärlkana, mis oli ka Bocuse d´Ori võistluste kavas. Pole kahtlust, et tegemist on haruldase võimalusega kogeda, mida oskab pärlkanaga teha äsja maailma neljateistkümnendale kohale tulnud kokk.
  • Hetkel kuum
Raivo Hein: sotsid valetavad alati, aga jõudu neile Tallinnas! Vene- ja Savisaare-aegsetel lahendustel olgu lõpp
Kuulates linnaelanike, ettevõtjate ja asjatundjate häält, on nüüd võimalik kujundada Tallinnast kaasaegsem ja elamisväärsem linn võrreldes senise bütsantslikkusega, kirjutab ettevõtja ja investor Raivo Hein vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kuulates linnaelanike, ettevõtjate ja asjatundjate häält, on nüüd võimalik kujundada Tallinnast kaasaegsem ja elamisväärsem linn võrreldes senise bütsantslikkusega, kirjutab ettevõtja ja investor Raivo Hein vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Caterpillar kohandab ootusi pärast USA ehitusbuumi jahenemist
Neljapäeval teatas Caterpillar, et ootab käesolevas kvartalis müügi langust, kuna nõudlus nende ehitusseadmete järele on eelmise aasta buumiga võrreldes raugenud.
Neljapäeval teatas Caterpillar, et ootab käesolevas kvartalis müügi langust, kuna nõudlus nende ehitusseadmete järele on eelmise aasta buumiga võrreldes raugenud.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Bolt lobistas Eesti kaudu vastuseisu Euroopa platvormide direktiivile Lisatud Bolti kommentaar
Tänavu vastuvõetud platvormitöö direktiivile seisis Eesti alul raevukalt vastu, mida kujundas Bolt ja esitles majandusministeeriumile isegi kirju, mida Eesti võiks esitada enda seisukohtade pähe.
Tänavu vastuvõetud platvormitöö direktiivile seisis Eesti alul raevukalt vastu, mida kujundas Bolt ja esitles majandusministeeriumile isegi kirju, mida Eesti võiks esitada enda seisukohtade pähe.