Eliisa Matsalu • 26. veebruar 2015 kell 13:08

Kracht: Helm võttis poliitikute süü enda kaela

EVEA president Kersti Kracht  Foto: Eiko Kink

Maksu- ja tolliameti Marek Helm võttis lahkumisavalduse esitamisega enda kanda riigikogu ja rahandusministeeriumi süü, ütles EVEA president Kersti Kracht.

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektor Marek Helm kohtus täna rahandusminister Maris Lauriga, et esitada lahkumisavaldus seoses avalikkuses kerkinud pahameelega ameti viimase aja tegevuste suhtes.

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni presidendi Kersti Krachti sõnul on Helmi lahkumisavaldus poliitikute eelmise aasta kehvade seaduste vastuvõtmise tulemus. „Lõke on nüüd lõõmama löönud,“ ütles ta, lisades, et tegelikult teeb maksuamet vaid oma tööd.

„See, et maksuamet on nii suurt kriitikat pälvinud, näitab vaid, et riigikogu ja rahandusministeerium on teinud kehva tööd,“ märkis Kracht. Tema sõnul saaks maksuameti peadirektor korralikult oma tööd edasi teha, kui poliitikud poleks vastu võtnud halbu ja läbimõtlemata seaduseid. „Võib öelda, et Helm võtab enda kanda kogu poliitikute süü,“ ütles ta.

Kracht lisas, et tema ootaks Helmi asemel valimised ära – ehk toob uus koalitsioon uusi tuuli ja olukord rahuneb. „Praegu peaksid kõik aja maha võtma – nii rahandusministeerium, poliitikud, maksuamet – ja ootama ära, mida valimised toovad,“ ütles ta.

Hetkel kuum