• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nutitelefonitootja Xiaomi ootab suurt kasvu

  Inimesed Xiaomi poes uudistamasFoto: epa

  Hiina odavama hinnaklassi nutitelefonide tootja Xiaomi ootab võrreldes eelmise aastaga pea kolmandiku suurust käibekasvu, vahendab Wall Street Journal.

  Kompanii hinnangul peaksid selle aasta müüginumbrid jääma 100 miljardi jüääni ehk umbes 14,6 miljardi euro juurde.
  Ka möödunud aastal tegi Xiaomi võimsaid tulemusi – 2013. aasta käive kahekordistati.
  Xiaomist on saanud maailma üks kiiremini kasvavaid tehnoloogiaettevõtteid. Möödunud aastal sai Xiaomist kõige väärtuslikumaks startup: ettevõtte väärtus hinnati umbes 46 miljardile dollarile ehk enam kui 41 miljardile eurole.
  Sel aastal seisab ettevõte silmitsi ilmselt tagasihoidliku kodumaise nõudlusega, kuna Hiinas on tekkinud juurde mitmeid nutitelefonitootjaid, kes kõik püüdlevad e-platvormi arendamise suunas ning hakkavad oma tooteid interneti vahendusel müüma.
  Xiaomi tegevjuht Lei Jun lausus, et tänavu loodab Xiaomi müüa 80-100 miljonit nutitelefoni. Möödunud aastal müüdi 61,1 miljonit Xiaomi nutitelefoni.
  Uuringufirma IDC andmeil oli Xiaomi neljandas kvartalis maailma suuruselt viies nutitelefonide tootja, omades 4,4% suurust turuosa. Viimane ei anna aga põhjust arvata, et Xiaomi poleks endale seadnud väga kõrgeid eesmärke – Lei rõhutas ka seekord, et tahab järgmise kümnendi jooksul Xiomist teha maailma suurima nutitelefonide tootja.
  Xiaomi laienemise fookus on jätkuvalt ka sel aastal Indial. Ettevõte müüb nutitelefone just erinevatel arenevatel turgudel väljaspool Hiinat ning plaanib laieneda ka Venemaale ja Brasiiliasse. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Asjatundjad teevad indeksitesse investeerimise siililegi selgeks
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Investor Toomase korraldatud “Indeksitesse investeerimise kiirkursusel” tõdes Toomas oma avasõnades, et investori eesmärk on teenida mõistliku riskiga võimalikult suurt tulu. Investor Toomas on oma investeeringuid aktiivselt juhtinud, aga võrdleb neid sellegipoolest suuremate indeksifondidega.
Raadiohommikus elekter, börs, värbamine ja hingevaakuv ettevõtja
Teisipäevane Äripäeva raadio algab hetkel, mil liitri vee soojendamine elektriga maksab 20 senti. See paneb paika ka raadiohommiku tonaalsuse, ehkki huvitavaid teemasid on veelgi.
Teisipäevane Äripäeva raadio algab hetkel, mil liitri vee soojendamine elektriga maksab 20 senti. See paneb paika ka raadiohommiku tonaalsuse, ehkki huvitavaid teemasid on veelgi.
Pinged Ukrainas viivad Bideni ja Putini kõnelusteni
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden ja Venemaa riigipea Vladimir Putin teevad videokohtumise teisipäeval, et arutada Ukrainaga seotud sõjalisi pingeid, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden ja Venemaa riigipea Vladimir Putin teevad videokohtumise teisipäeval, et arutada Ukrainaga seotud sõjalisi pingeid, vahendab Reuters.