Mait Kraun • 9. aprill 2015 kell 20:56

Börs: energiasektor aitas turgudel tõusta

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud olid täna tõusuteel, sest nafta hinnalanguse pidurdumise tõttu hakkasid tõusma energiasektori ettevõtete aktsiad.

„Uusi uudiseid majandusandmete kohta praktiliselt ei ole,“ ütles investeerimisfirma Voya Investment Management strateeg Paul Zemsky Bloombergile. „Hang Sengi ja Euro Stoxx indeksid jõudsid uute rekorditeni. Kui ma oleks kaupleja, siis ma ei hoiaks turulangusele panustavaid positsioone enam lahti. Meil on olnud mitu tugevat õhtut.“

Energiaettevõtted Halliburton ja Anadarko Petroleum kasvasid mõlemad vähemalt 3,2 protsenti. Tervishoiufirmad kallinesid juba viiendat päeva järjest. Alcoa kukkus aga 3,4 protsenti, sest kvartalitulemused olid oodatust kehvemad. Bed Bath & Beyond kukkus 5,4 protsenti ja juhtis sellega jaemüügi sektori langust.

Standard & Poor's 500 indeks kasvas 0,5 protsendi võrra 2091 punktini. Dow Jones lisas 56 punkti ehk 0,3 protsenti ja jõudis 17 958 punktini. Nasdaq Composite tõusis 0,5 protsenti ja väiksema turuväärtusega firmadest koosnev Russell 2000 kukkus 0,3 protsenti.

Stoxx Europe 600 tegi suurima kolmepäevase tõusu alates jaanuarist ja ületas sellega 2000. aastal saavutatud tipud. Hongkongi Hang Seng indeks rallis seitsme aasta kõrgeima tasemeni.

WTI toornafta tõusis 0,58 protsenti ja Brent kallines 2,23 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 50,71 ja 56,79 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind odavnes 0,74 protsenti ja unts maksab 1194 dollarit.

Hetkel kuum