Pille Ivask • 13. aprill 2015 kell 4:28

Hillary Clinton kinnitas USA presidendiks kandideerimist

Hillary Clinton  Foto: epa

Hillary Clinton teatas, et kandideerib 2016. aastal toimuvatel USA presidendivalimistel presidendiks. Tegu on tema järjekorras teise kandidatuuriga, vahendab Financial Times.

Videopostituses, mis riputati Clintoni presidendikampaania veebiküljele, ütles Clinton, et ta tahab olla tavaliste ameeriklaste jaoks „tšempion“. „Ameeriklased on suutnud võidelda end majandusraskustest tagasi, ent kaardid on ikkagi nende käes, kes kuuluvad tippu. Tavalised ameeriklased vajavad oma tšempionit ning mina võin see olla,“ teatas Clinton.

Clinton on demokraatide peamine presidendikandidaat, olles pea 50% võrra populaarsem kui teised demokraatide kandidaadid.

Vastupidiselt 2008. aastale, mil Clintoni kandidatuurile tõmbas vee peale Barack Obama, kelle populaarsus kasvas võimsalt, ei näe analüütikud seekordselel valimistel Clintonile teist nii karmi konkurenti.

Clintoni nõunikud teatavad, et naise seekordne kampaania saab olema teistsugune, läheneda kavatsetakse individuaalselt. Clintoni kuvandit püüakse „pehmendada“ ning suurendada tema meeldivust inimestele.

Võidujooks USA presidendi ametikohale on viimastel kuudel hoogu koguma hakanud. Texase osariigi senaator Ted Cruz ja Kentucky osariigi senaator Rand Paul, keda tuntakse liberaalse maailmavaate poolest, on oma kandideerimisest teatanud. Florida kuberner ning USA endise presidendi George W Bushi noorem vend Jeb Bush peaks presidendikarusselliga liituma lähikuudel. 

Hetkel kuum