Äripäev • 16. aprill 2015 kell 8:21

Ossinovski sattus raudtee liipriskandaali

Oleg Ossinovski  Foto: Raul Mee

Kuigi ettevõtja Oleg Ossinovskile kuuluv firma Skinest Wood lubas 700 000eurose riigihanke võitjana tarnida EVRile 10 000 tammepuidust liiprit, on osa neist tehtud märksa kehvemast pöögist, selgus Eesti Raudtee auditist.

Tänane Ärileht kirjutas, et peale hanketingimuste rikkumise on Skinest andnud raudteele üle liiprid, mis on tükihinna poolest tammest tehtutest odavamad, aga ka mitu korda vähem vastupidavad. Hinnanguliselt peab tammeliiper raudteel vastu 30 aastat, aga pöögist tehtu kõigest kuni 10 aastat.

Kolmest proovist koosneva ekspertiisi tulemused pole veel lõplikud ning teada pole ka tekitatud kahju suurus, lisas Ärileht.

Ossinovski kommenteeris väljaandele, et tegemist on konkurentide laimukampaaniaga, mille taga on raudtee endise varustusosakonna juhi Ruudo Liisi ettevõte Maksmi: "Kas see ei tundu veider, et raudteeametnik läheb pärast koondamist kohe tööle firmasse, mille toodangu ostja oli viimased kümme aastat just tema ise? Võib-olla istus Ruudo Liis juba Eesti Raudtees töötades kahel toolil korraga? Samuti peame arvestama sellega, et 80% liipritest tarniti ajal, mil Liis veel EVR-is töötas, ning 20% tarniti juba inimestele, kellega Liis on pikalt koos töötanud ja kelle üle on tal endiselt suur mõju,” kommenteeris Ossinovski Ärilehele.

Hetkel kuum