Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restoranitest: Vinoteek + kohvik = Kohviteek

  Gourmet Coffee City on hea kohvi ja veini armastajate jaoks õige koht, mida külastada, pakub võimalust võtta osa veinidegustatsioonidest ja kohvimaitsmistest. Foto: Julia-Maria Linna

  Pikka aega Kadrioru elanikke kohvilõhnadega hullutanud Gourmet Coffee laienes mõnda aega tagasi ka südalinna ja rajas Vabaduse väljaku naabrusesse Pärnu maanteele Kohviteegi.

  Gourmet Coffee City

  26 p (30 võimalikust)Toit: 8 p Teenindus: 8 p Interjöör: 10 p 

  Aadress: Pärnu mnt 15, TallinnTelefon: 617 3317Avatud: E–L 7.30–19

  Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

  Tegemist on nähtusega, millesarnast teist meil pole: kokku on saanud kohvi- ja teepood, vinoteek ja kohvik. Originaalse mõtlemisega paistis Gourmet Coffee silma juba oma Kadrioru kohvikut avades, kui ühe katuse alla toodi kokku kohvi röstimiskoda, kohvipood ja kohvik-restoran. Ja nüüd siis Kohviteek.
  Kohvilembeste kogunemiskoht
  Kohviteegist on saanud minu südalinna lemmikkohtumispaik ja mitte niivõrd joogi-söögi pärast, kuivõrd seepärast, et tegemist on ühega Tallinna vähestest suurlinliku atmosfääriga kohtadest. Suurlinlik on see kõigepealt sisekujunduse poolest, mis oma erisuguste laudade ja mitme tasapinnaga mõjub väga värskelt meie ikka veel esimest Eesti Vabariiki taganutvas kohvikukultuuris.
  Aga mitte disain pole atmosfääri loomisel kõige olulisem – seda ikka tuleb ette, disainerid on meil osavad –, vaid lihtsus ja kergus, millega tegijad on hästitoimivaks tervikuks kokku sulatanud kohviku, vinoteegi ja poe.
  Gurmaanide jaoks pole kohv enam ammu lihtsalt kohv. Nagu veinilgi, on sellel oma päritolumaad ja oma istandused, terroir, maitse- ja aroomibukett. Kohviteegi kohvimenüüsse kuuluvad – lisaks tavapärastele espressodele ja kohvijookidele – ka päevakohvid ja aeropressi või filtermeetodiga valmistatud single estate ehk ühest kindlast istandusest pärinevad kohvid.
  Reedeti toimuvad seal nende Facebooki lehe andmetel veinidegustatsioonid, kolmapäeviti kohvimaitsmised ehk cupping'ud. Üritasin läbi teha ka mittealkohoolsete ja mittekofeiiniste jookide degustatsiooni, kuid mitte eriti edukalt: oli näha, et ettekandja polnud sellealast koolitust läbinud ega olnud vähemalt jookide suhkrusisalduse teemal kompetentne.
  Menüü annabki teada, et barista teab küll kõike kohvidest, aga karastusjookidega tuleb ise hakkama saada: “Karastusjookide valikut uudista külmkapist.” Jookidest pakutakse veel smuutisid ja värskelt pressitud apelsinimahla, mida saab ise leti kõrval seisvast mahlamasinast välja niristada.
  Eeskujulik salatilett
  Kohviteegi toekamast, toitvamast osast on parimad salatid ja omletid. Olen proovinud ka saiakesi ja kooke, aga seni pole veel ühelegi päris maitsvale sattunud.
  Saiakeste, eriti croissant'ide kehv tase pole uudis, nagunii tundub, et pea kõikides Tallinna kohvikutes on need ühest ja samast saiavabrikust pärit. Aga ka hooajalisusega ahvatlev rabarberi Tosca oli kuiv ning kõva ja veidra tekstuuriga – tõenäoselt mingi tervislikkuse eri, aga lähemat infot ei pakkunud ei koogilett ega teenindaja. Koogivalik on trendikas: peale hooaja-rabarberi olid kohal ka gluteenivaba ja isegi paleomaius.
  Salatid on Kohviteegis kindla peale minek. Need pole küll kuigi originaalsed, aga kogukad, värsked ja maitsvad. Tore suupiste on grillitud krevetid tšilli-küüslaugukastmes. Menüü pakub ka ehtsat borši, aga seda parajasti polnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
OPEC+ kärpeplaan peatas korraks nafta hinna languse
Täna hommikul langusse läinud toornafta hind kogus end kui OPEC+ liikmete seast tulid signaalid poolehoiust järjekordsele tootmismahu kärpimisele.
Täna hommikul langusse läinud toornafta hind kogus end kui OPEC+ liikmete seast tulid signaalid poolehoiust järjekordsele tootmismahu kärpimisele.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Raadiohitid: lahti rullub krüptoplatvormi ja kinnisvaraarenduse olukord
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.