• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restoranitest: Vinoteek + kohvik = Kohviteek

  Gourmet Coffee City on hea kohvi ja veini armastajate jaoks õige koht, mida külastada, pakub võimalust võtta osa veinidegustatsioonidest ja kohvimaitsmistest. Foto: Julia-Maria Linna

  Pikka aega Kadrioru elanikke kohvilõhnadega hullutanud Gourmet Coffee laienes mõnda aega tagasi ka südalinna ja rajas Vabaduse väljaku naabrusesse Pärnu maanteele Kohviteegi.

  Gourmet Coffee City

  26 p (30 võimalikust)Toit: 8 p Teenindus: 8 p Interjöör: 10 p 

  Aadress: Pärnu mnt 15, TallinnTelefon: 617 3317Avatud: E–L 7.30–19

  Varasemaid Äripäeva restoraniteste loe aadressilt www.aripaev.ee/restoranitest

  Tegemist on nähtusega, millesarnast teist meil pole: kokku on saanud kohvi- ja teepood, vinoteek ja kohvik. Originaalse mõtlemisega paistis Gourmet Coffee silma juba oma Kadrioru kohvikut avades, kui ühe katuse alla toodi kokku kohvi röstimiskoda, kohvipood ja kohvik-restoran. Ja nüüd siis Kohviteek.
  Kohvilembeste kogunemiskoht
  Kohviteegist on saanud minu südalinna lemmikkohtumispaik ja mitte niivõrd joogi-söögi pärast, kuivõrd seepärast, et tegemist on ühega Tallinna vähestest suurlinliku atmosfääriga kohtadest. Suurlinlik on see kõigepealt sisekujunduse poolest, mis oma erisuguste laudade ja mitme tasapinnaga mõjub väga värskelt meie ikka veel esimest Eesti Vabariiki taganutvas kohvikukultuuris.
  Aga mitte disain pole atmosfääri loomisel kõige olulisem – seda ikka tuleb ette, disainerid on meil osavad –, vaid lihtsus ja kergus, millega tegijad on hästitoimivaks tervikuks kokku sulatanud kohviku, vinoteegi ja poe.
  Gurmaanide jaoks pole kohv enam ammu lihtsalt kohv. Nagu veinilgi, on sellel oma päritolumaad ja oma istandused, terroir, maitse- ja aroomibukett. Kohviteegi kohvimenüüsse kuuluvad – lisaks tavapärastele espressodele ja kohvijookidele – ka päevakohvid ja aeropressi või filtermeetodiga valmistatud single estate ehk ühest kindlast istandusest pärinevad kohvid.
  Reedeti toimuvad seal nende Facebooki lehe andmetel veinidegustatsioonid, kolmapäeviti kohvimaitsmised ehk cupping'ud. Üritasin läbi teha ka mittealkohoolsete ja mittekofeiiniste jookide degustatsiooni, kuid mitte eriti edukalt: oli näha, et ettekandja polnud sellealast koolitust läbinud ega olnud vähemalt jookide suhkrusisalduse teemal kompetentne.
  Menüü annabki teada, et barista teab küll kõike kohvidest, aga karastusjookidega tuleb ise hakkama saada: “Karastusjookide valikut uudista külmkapist.” Jookidest pakutakse veel smuutisid ja värskelt pressitud apelsinimahla, mida saab ise leti kõrval seisvast mahlamasinast välja niristada.
  Eeskujulik salatilett
  Kohviteegi toekamast, toitvamast osast on parimad salatid ja omletid. Olen proovinud ka saiakesi ja kooke, aga seni pole veel ühelegi päris maitsvale sattunud.
  Saiakeste, eriti croissant'ide kehv tase pole uudis, nagunii tundub, et pea kõikides Tallinna kohvikutes on need ühest ja samast saiavabrikust pärit. Aga ka hooajalisusega ahvatlev rabarberi Tosca oli kuiv ning kõva ja veidra tekstuuriga – tõenäoselt mingi tervislikkuse eri, aga lähemat infot ei pakkunud ei koogilett ega teenindaja. Koogivalik on trendikas: peale hooaja-rabarberi olid kohal ka gluteenivaba ja isegi paleomaius.
  Salatid on Kohviteegis kindla peale minek. Need pole küll kuigi originaalsed, aga kogukad, värsked ja maitsvad. Tore suupiste on grillitud krevetid tšilli-küüslaugukastmes. Menüü pakub ka ehtsat borši, aga seda parajasti polnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.