Äripäev • 30. aprill 2015 kell 5:21

Märtsis tootmine veidi suurenes tänu elektroonikale

Ericsson Eesti hoone.  Foto: Meeli Küttim

Tööstusettevõtted tootsid 2015. aasta märtsis 1% rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis, teatas statistikaamet. Toodang suurenes eelkõige elektroonikatootmises, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses.

Märtsis toodeti töötlevas tööstuses 3% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv, kus toodang suurenes vastavalt 12% ja 3%.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märtsis veel toiduainete, metalltoodete ja elektriseadmete tootmises. Toodangu kasv muutus laiapõhjalisemaks – enam kui pooled tööstusharud ületasid märtsis eelmise aasta mahtu. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang keemiatoodete, ehitusmaterjali ja plasttoodete tootmises.

Välisturule müüdi märtsis 72% kogu töötleva tööstuse toodangust. 2014. aasta märtsiga võrreldes suurenes toodangu müük nii ekspordiks kui ka kodumaisele turule korrigeerimata andmetel ligi 6%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2015. aasta märtsis tööstuses kokku 1% vähem toodangut kui veebruaris, töötlevas tööstuses sama palju kui veebruaris.

2014. aasta märtsiga võrreldes toodeti elektrit 14% vähem ja soojust 2% rohkem. 

Hetkel kuum