Äripäev • 30 mai 2015

Ossinovskist sai sotside juht

Jevgeni Ossinovski  Foto: Raul Mee

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tänasel üldkogul valiti erakonna esimeheks Jevgeni Ossinovski.

"Tänan Sven Mikserit tehtud töö eest. Mina ei tunne ühtegi teist Eesti poliitikut, kes nõnda sügavalt Eesti riigi ja rahva tuleviku pärast muret tunneb ja sellise kirega meie ühist asja ajab. See energia ja töö, mille Sven Mikser on panustanud erakonna juhtimisse on erakordne ja hindamatu. Tänan üldkogu ja Sveni usalduse eest ning teen omalt poolt kõik, et ühtse meeskonnana veelgi tugevamalt edasi minna," ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski pressiteate vahendusel.

Senine sotside juht Sven Mikser teatas üldkogul oma avakõnes, et loobub erakonna juhiks kandideerimast, sest ei soovi näha võitlust erakonna sees.

Jevgeni Ossinovski valiti sotside juhiks 443 poolthäälega, vastu hääletas 39. Erakonna aseesimeesteks said Tartu abilinnapea Kajar Lember, ettevõtlusminister Urve Palo, kultuuriminister Indrek Saar ja riigikogu liige Helmen Kütt.

Hetkel kuum