Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Manna La Roosa uus elu

    Manna la Roosa interjöör pole suurt muutunud, kõik ülejäänu aga küll.Foto: Julia-Maria Linna

    Kui Manna La Roosa kunagi paari aasta eest uksed lahti tegi, sai seal küll mõnusasti õlut ja veini libistada, toit aga oli algusaegadel vilets. Nüüd – palun väga – figureerib Manna uhkelt 50 parima restorani nimistus.

    Manna La Roosa

    Toit ja jook 9Teenindus 8Interjöör 8

    Aadress: Vana-Viru 15, TallinnTelefon: 620 0249Avatud: E, T 12–24, K, N 12–01, R, L 12–2.30, P 12–22Pearoogade hinnavahemik: 13–21 eurot

    Ja täiesti põhjendatult, Manna La Roosas saab hästi süüa ja ka sealne teenindus erineb aastatagusest nagu päev ööst. Jookide osa oleks aga justkui tagaplaanile jäänud, neid ei esitle enam ei kodulehekülg ega Facebook. Mitte et Manna­roosas enam kokteile-veine ei ole või et valik oleks väike. On küll, ja isegi päris rikkalik, aga selleks, et teada saada, mida pakutakse, peab minema kohale, internetile seda ei usaldata.
    Roogade hinnad on vanalinlikult krõbedad, aga toiduga ei koonerdata. Eelroa ja pearoaga hakkama saamine nõudis eneseületust, magusani ei jõudnudki. Eriti uhke oli krõbedas paneeringus meriahven, mis ulatus vist isegi natuke üle taldrikuservade ning seda saatsid krõmpsud köögiviljad ja kaks kastet – ohtralt sula­võid ja vahemerelik majoneesikaste.
    Ilma tegid tuunikala ja part
    Ülevõlli sisekujundusega kohas ei peaks ka toitudesse liigse tõsidusega suhtuma, ometi ei suutnud ma päriselt leppida, et tournedos’e lisandiks olev foie gras oli koos vahukoorega (ja vist ka natukese apelsinimahlaga) kreemiks muutunud ja täppidena taldrikule laiali tibatatud. Maitse oli mõnus, aga ilma kelneri kinnituseta poleks ma osanud neid erkkollaseid kreemitäpikesi küll ihaldatud rasvamaksaga seostada. Kindel on see, et iga kord, kui tekib tahtmine peakokaga vaielda, on restoraniskäik korda läinud – maitsetes ei saagi üksmeelt olla, oleks ainult rohkem originaalse lähenemisega üllatavaid köögimeistreid.
    Mida rohkem koka fantaasia õitseb, seda täpsemalt peaks road kirja panema. Menüüd lugedes tekib oma ettekujutus ja ka siis, kui ollakse uutele maitsetele avatud, tuleb kasuks, kui kirjapandul oleks tegelikkusega võimalikult palju ühist. 
    Eelroogadest tegi ilma tuunikala ceviche – erkpunaseks marineeritud kalatükid särasid võidu krõbevärske spargliga. Ka pardisalat wakame’ga maitses suurepäraselt, mis sest, et täpselt sama wakame-salat figureerib nii mõnegi restorani menüüs. Mannaroosa oskas selle friteeritud riisilehe peal koos rohelise salati ja maitserikka pardifileega suurepäraselt välja mängida. 
    Kitš ja foolium
    Manna la Roosa sisekujundus pole oma esialgsest ülevõlli hoost midagi kaotanud, kitš särab fooliumiga võidu, lühtreid, kujusid ja kujukesi on kõik kohad täis. Tuulevarjulisele terrassile paistab mõnus pärastlõunane päike ja kui vähegi ilma, on see üks vanalinna mõnusamaid vaateplatvorme – inimeste vaatlemiseks muidugi. 
    Suve hakul teevad mulle eriliselt head meelt lahjad veinijoogid. Manna la Roosas on neid päris mitu. Itaaliast ja Austriast siiamaile jõudnud leedrisiirupiga prosecco-jook spritz Hugo oli mõnusalt mündine ja karastav, jätkuks vaid kuuma ilma, et sellega end jahutamas käia. 
    Pärast esimesi, eelmise aasta alguses tehtud külastusi hakkasin Manna la Roosast peaaegu et ringiga mööda käima – toonane teenindus ja toit jätsid pigem odava laadateatri kui restorani mulje (eks kulissidki andsid sellesse oma panuse). Nüüd on kulissid samad, kõik muu aga hoopis teisiti ja minust on saanud Roosamanna ustav sõber.
  • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

USA järelevalve hoiatab: Vene oligarhid üritavad kinnisvara osta
USA valitsusagentuur hoiatab, et oma vara peitvad Vene rikkurid üritavad hankida kirjude skeemide kaudu rahavoogu pakkuvat kommertskinnisvara.
USA valitsusagentuur hoiatab, et oma vara peitvad Vene rikkurid üritavad hankida kirjude skeemide kaudu rahavoogu pakkuvat kommertskinnisvara.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.