Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Manna La Roosa uus elu

    Manna la Roosa interjöör pole suurt muutunud, kõik ülejäänu aga küll.Foto: Julia-Maria Linna

    Kui Manna La Roosa kunagi paari aasta eest uksed lahti tegi, sai seal küll mõnusasti õlut ja veini libistada, toit aga oli algusaegadel vilets. Nüüd – palun väga – figureerib Manna uhkelt 50 parima restorani nimistus.

    Manna La Roosa

    Toit ja jook 9Teenindus 8Interjöör 8

    Aadress: Vana-Viru 15, TallinnTelefon: 620 0249Avatud: E, T 12–24, K, N 12–01, R, L 12–2.30, P 12–22Pearoogade hinnavahemik: 13–21 eurot

    Ja täiesti põhjendatult, Manna La Roosas saab hästi süüa ja ka sealne teenindus erineb aastatagusest nagu päev ööst. Jookide osa oleks aga justkui tagaplaanile jäänud, neid ei esitle enam ei kodulehekülg ega Facebook. Mitte et Manna­roosas enam kokteile-veine ei ole või et valik oleks väike. On küll, ja isegi päris rikkalik, aga selleks, et teada saada, mida pakutakse, peab minema kohale, internetile seda ei usaldata.
    Roogade hinnad on vanalinlikult krõbedad, aga toiduga ei koonerdata. Eelroa ja pearoaga hakkama saamine nõudis eneseületust, magusani ei jõudnudki. Eriti uhke oli krõbedas paneeringus meriahven, mis ulatus vist isegi natuke üle taldrikuservade ning seda saatsid krõmpsud köögiviljad ja kaks kastet – ohtralt sula­võid ja vahemerelik majoneesikaste.
    Ilma tegid tuunikala ja part
    Ülevõlli sisekujundusega kohas ei peaks ka toitudesse liigse tõsidusega suhtuma, ometi ei suutnud ma päriselt leppida, et tournedos’e lisandiks olev foie gras oli koos vahukoorega (ja vist ka natukese apelsinimahlaga) kreemiks muutunud ja täppidena taldrikule laiali tibatatud. Maitse oli mõnus, aga ilma kelneri kinnituseta poleks ma osanud neid erkkollaseid kreemitäpikesi küll ihaldatud rasvamaksaga seostada. Kindel on see, et iga kord, kui tekib tahtmine peakokaga vaielda, on restoraniskäik korda läinud – maitsetes ei saagi üksmeelt olla, oleks ainult rohkem originaalse lähenemisega üllatavaid köögimeistreid.
    Mida rohkem koka fantaasia õitseb, seda täpsemalt peaks road kirja panema. Menüüd lugedes tekib oma ettekujutus ja ka siis, kui ollakse uutele maitsetele avatud, tuleb kasuks, kui kirjapandul oleks tegelikkusega võimalikult palju ühist. 
    Eelroogadest tegi ilma tuunikala ceviche – erkpunaseks marineeritud kalatükid särasid võidu krõbevärske spargliga. Ka pardisalat wakame’ga maitses suurepäraselt, mis sest, et täpselt sama wakame-salat figureerib nii mõnegi restorani menüüs. Mannaroosa oskas selle friteeritud riisilehe peal koos rohelise salati ja maitserikka pardifileega suurepäraselt välja mängida. 
    Kitš ja foolium
    Manna la Roosa sisekujundus pole oma esialgsest ülevõlli hoost midagi kaotanud, kitš särab fooliumiga võidu, lühtreid, kujusid ja kujukesi on kõik kohad täis. Tuulevarjulisele terrassile paistab mõnus pärastlõunane päike ja kui vähegi ilma, on see üks vanalinna mõnusamaid vaateplatvorme – inimeste vaatlemiseks muidugi. 
    Suve hakul teevad mulle eriliselt head meelt lahjad veinijoogid. Manna la Roosas on neid päris mitu. Itaaliast ja Austriast siiamaile jõudnud leedrisiirupiga prosecco-jook spritz Hugo oli mõnusalt mündine ja karastav, jätkuks vaid kuuma ilma, et sellega end jahutamas käia. 
    Pärast esimesi, eelmise aasta alguses tehtud külastusi hakkasin Manna la Roosast peaaegu et ringiga mööda käima – toonane teenindus ja toit jätsid pigem odava laadateatri kui restorani mulje (eks kulissidki andsid sellesse oma panuse). Nüüd on kulissid samad, kõik muu aga hoopis teisiti ja minust on saanud Roosamanna ustav sõber.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.