Äripäev • 15 juuni 2015

Levib Krediidipanga nime kasutav petukiri

Krediidipanga peakontor  Foto: Raul Mee

Eestis on liikvel petukiri, milles teatakse kirja saajale laekunud maksest ning palutakse klõpsata kirjas sisalduvale lingile oma konto vaatamiseks.

Krediidipanga kommunikatsioonijuht Allan Soon selgitas pressiteate vahendusel, et täna ringleb internetis rämpspost, mis justkui oleks saadetud Krediidipanga nimel ja millega püütakse inimestelt välja meelitada nende panga- ja isikuandmeid. „Kinnitame, et kõnesoleva e-kirja saatja ei ole Eesti Krediidipank ja hoiatame kõiki kliente, et nad mitte kunagi ei klikiks e-kirjaga kaasas olevale lingile ega sisestaks avanevas uues aknas mitte mingeid omi andmeid,“ ütles Soon.

„Eriti oluline on muu hulgas pöörata tähelepanu kirja saatja aadressile  – antud petukiri on tulnud domeenilt krediidipnk.ee, mis peaks kirja saajas kohe kahtlust äratama,“ kommenteeris F-Secure tugikeskuse juht Raido Orumets saadetud pressiteates. F-Secure tugikeskus soovitab kirja kohe kustutada.

Hetkel kuum