Mait Kraun • 7. juuli 2015 kell 19:38

Investorid ignoreerivad kulda

Kullakangid  Foto: EPA

Kuld on peavoolu investorite soosingust nii välja kukkunud, et isegi Kreeka kriis pole kollase metalli vastu huvi suurendanud, vahendab Bloomberg.

USA valitsuse andmetest selgub, et fondijuhtide hulk, kes on panustanud kulla hinna tõusule, on kukkunud madalaimale tasemele alates 2006. aastast.

Surve Kreekale suureneb ning pankrot ja lahkumine euroalast muutuvad järjest tõenäolisemaks. Pühapäevasel referendumil andis Kreeka rahvas selgelt mõista, et rohkem kokkuhoiumeetmeid nemad ei soovi. Kulla volatiilsus on aga kukkunud ning hind kaupleb 1156 dollari juures untsist, mis on viimase kolme kuu madalaim tase. Alates 2011. aastast on kulla hind kukkunud 40 protsenti.

„Liiga paljud inimesed, kes ostsid kulda tõusufaasi lõpus, hirmutati ära,“ ütles investeerimisfirma Huntington Asset Advisors fondihaldur Peter Sorrentino. „Ükskõik, millised on turu põhinäitajad. Ükskõik, mis praegu toimub – inimesed ei taha kulda tagasi minna.“

Sellel aastal on kuld kukkunud 2,7 protsenti. Bloombergi toorainete indeks kukkus samal ajal 7,4 protsenti.

Hetkel kuum