Rainer Saad • 7. juuli 2015 kell 8:00

Samsungi kasum alla ootuste

Samsungil nõrgad tulemused  Foto: EPA

Samsung Electronics teatas täna, et teise kvartali kasum oli väiksem kui analüütikud ootasid ja seda uute nutitelefonide nappuse tõttu.

Teise kvartali tegevuskasum langes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 4 protsenti, 6,9 triljoni vonnini (5,5 mld euroni). Analüütikud ootasid tegevuskasumiks 7,2 triljonit vonni (5,8 miljardit eurot).

Samsungi kasum on langenud seitse kvartalit järjest. Teise kvartali kasumit mõjutasid Galaxy S6 nappus turul ja seetõttu oli ettevõttel keeruline konkureerida Apple’i iPhone 6-ga. „S6 ei müünud nii hästi, kui turg seda lootis ja seda osalt tarnepiirangute tõttu,“ ütles HMC Investment Securities Co. analüütik Greg Roh Bloombergile.

Samsungi teise kvartali käive oli 48 triljonit vonni, samas kui analüütikud ootasid käibeks 53 triljonit vonni.

Nõrgad tulemused Samsungi aktsiat Seouli börsil ei mõjutanud ning aktsia kauples 1 229 000 vonni ümber. Sel aastal on Samsungi aktsia kukkunud 7,2 protsent, võrreldes Lõuna-Korea börsi 7,9 protsendilise tõusuga.

Hetkel kuum