Äripäev • 8. juuli 2015 kell 8:10

Kohus mõistis firma juhi tööõnnetuse pärast süüdi

Kohus mõistis firmajuhi süüdi  Foto: Veiko Tõkman, Äripäev

Pärnu maakohus otsustas eile Haapsalu kohtumajas sõlmitud kokkuleppemenetlusel, et viie aasta eest Taebla vallas Tagavere külas ketassaepingil töötanud Helju Särgava hukkumise eest vastutab firma tegevjuht islandlane Hermann Pór Hermannson, vahendas Lääne Elu.

Puiduettevõtte Fintrade OÜ ketassael puudusid nii kiilunuga kui ka tagasipaiskumist takistav saetera kaitse ehk kaitsetugede kardin, mis tegigi võimalikuks saematerjali üleskerkimise. Ilma nende osadeta on aga saepingi kasutamine ohtlik ja Tehnika ZRT2-400 kasutusjuhendi järgi lausa kategooriliselt keelatud.

Et Särgava seisis peale kõige muu ka märgistamata ohualas, tabaski pruss teda surmavalt. Firmas oli ketassaepinki kasutatud niiviisi juba ligi aasta aega, seega eirati teadlikult nii töötervishoiu- kui ka tööohutusnõudeid. Selle eest kandis vastutust just firma tegevjuht Hermann Pór Hermannson.

Loe lisa Lääne Elust.

Hetkel kuum