Raido Neemre • 10. juuli 2015 kell 18:48

Personaalarvutite müük on languses

Foto: EPA

Üha vähem inimesi ostab personaalarvuteid, kui need pole tehtud just Apple’i poolt,vahendab CNBC.

Globaalne personaalarvutite tootmine kukkus oodatust madalamale tasemele ehk 2015. aasta teises kvartalis paisati müügile 66,1 miljonit personaalarvutit, selgub IDC raportist.Apple oli aga ainuke ettevõte, keda langus ei puudutanud; vastupidi – ettevõte teas personaalarvutite tootmismahu 16,1% kasvust.Microsoft lõpetas hiljuti Windows XP tehnilise toetamise ning see koos üleüldise inventari vähendamisega poodides enne Windows 10 väljatulekut, oli peamine languse põhjus, selgitab IDC.Uuringufirma viitas ka vahetuskursi volatiilsusele, mis paljudel turgudel on personaalarvutite hindu tõstnud. Kuigi personaalarvutite turu väljavaated on nõrgad, peaks see IDC andmetel järgmise poole aasta jooksul stabiliseeruma.“Me prognoosime, et Windows 10 väljalase läheb suhteliselt hästi, kuigi paljud kasutajad uuendavad lihtsalt oma operatsioonisüsteemi, selle asemel, et osta uus personaalarvuti,” sõnas IDC personaalarvutite uuringute osakonna asepresident Loren Loverde.Selle aasta alguses tuli Apple turule uue Macbook sülearvutiga, mida tutvustatakse kui kõige õhemat, kergemat ja ilusaimat arvutit, mis iial ettevõtte poolt on tehtud. See on ka üks põhjuseid, miks Apple suutis vaatamata teiste ettevõtete langusele, oma personaalarvutite müüki kasvatada.“Apple on suuresti vältinud hinnavõistlust, mis võiks teisi tegijaid mõjutada ning võib tänu mõningasele ebakindlusele seoses Windows 10-ga oma turuosa veelgi suurendada,” märkis IDC.

Hetkel kuum