Raido Neemre • 24. juuli 2015 kell 16:32

EL andis Nokia tehingule rohelise tule

Foto: EPA

Eurooopa Komisjon kinnitas täna, et insitutsioon kiitis heaks Soome telekomiettevõtte Nokia planeeritud Alcatel-Lucent’i ostu, kuna firmad ei ole lähedased konkurendid ning seisaksid jätkuvalt silmitsi tugeva globaalse konkurentsiga.

Komisjon leidis, et hoolimata sellest, et kahe ettevõtte kombineeritud turuosa on ligikaudu 30%, on firmade tegevused siiski piisavalt erinevad,” märkis Komisjon oma avalduses.Avalduses lisati, et Nokial on tugev positsioon Euroopas, Alcatel-Lucenti turuosa on siin aga väike; samas Põhja-Ameerikas on täpselt vastupidi.Nokia teatas aprillis, et oma väiksema Prantsusmaa rivaali ostmise tehing on väärt 15,6 miljardit eurot ning pakuks konkurentsi turuliidrile Ericssonile.

Kombineeritud ettevõte jääks siiski alla Ericssonile, kuid oleks eespool oma Hiina rivaalist, Huaweist.

Hetkel kuum