Virge Haavasalu • 27. juuli 2015 kell 11:02

Kreeka kriis eesti turisti ei peluta

Kruiisilaev Ateena lähedal.  Foto: epa

Tavapärased Kreeka puhkusereisid müüvad sarnaselt eelmise aastaga, samuti ei ole märgata erilist huvi kasvu ega ka ettevaatlikkust. Küllalt palju määravad sel aastal otselennud, ütles Baltic Toursi müügijuht Margit Lõiv.

„Kuna ilm on kehv, siis soojamaareiside vastu on huvi suur, samuti ostetakse ka lihtsalt lennupileteid Vahemere riikidesse ja otsitakse ise juurde majutus,“ tõi Lõiv välja, mis on muutunud võrreldes eelmise suvega.

Suvehooaja populaarsemad reisid on tema sõnul ikka Türki, Kreekasse, Bulgaariasse, Horvaatiasse ja muudesse Vahemere-äärsetesse riikidesse. Sõidetakse ka laevareisile Soome ja Rootsi.

„Tavapärased Kreeka puhkusereisid müüvad sarnaselt eelmise aastaga, ei ole märgata erilist huvi kasvu ega ka ettevaatlikkust. Kreeka reisid on olnud Türgi reisidest pisut kallimad, ja nii ka sel aastal. Kreekasse pigem reisivad need, kes tunnevad huvi Kreeka ajaloo ja vaatamisväärsuste vastu, mitte ei otsi pelgalt päevitamise kohta,“ rääkis Lõiv.

Kuna sel suvel saab otse lennata Tallinnast Ateenasse ning sealt omakorda edasi mitmesse sihtkohta nii Kreeka mandriosal kui saartel, siis on see avanud Lõivu sõnul uusi võimalusi Kreekasse reisimiseks.

„Lennupileti ja majutusega reisivad pigem lasteta pered, kes on valmis kohapeal iseseisvalt ringi liikuma ja uusi kohti avastama. Nädal kuni paar on tavalisim aeg Kreekas puhkamiseks. Lennupiletitele on sel aastal olnud päris häid hinnapakkumisi - umbes 200 euro eest saab lennata Ateenasse ja umbes 250-300 eest saartele,“ märkis Baltic Toursi müügijuht.

„Majutusest otsitakse Kreekas pigem apartemente, kus oleks söögitegemisvõimalus, ja ilmselt käiakse ka päris palju kohalikes söögikohtades söömas. Türgis väga populaarset kõik-hinnas-teenust ei kohta Kreekas just väga palju,“ märkis ta. „Palju määrabki Kreeka reiside puhul just otselend.“

Mõni päev tagasi vahendas agentuur Bloomberg, et kuigi kriis on Kreekat kõvasti räsinud, pole kadunud selle linnade ja saarte ilu, mistõttu on tegu jätkuvalt luksusturistide meelispaigaga. Switchfly andmeil on Kreeka rikaste turistide jaoks maailma 15 kõige populaarsema puhkekoha seas.

Hetkel kuum