Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka kriis eesti turisti ei peluta

  Kruiisilaev Ateena lähedal.Foto: epa

  Tavapärased Kreeka puhkusereisid müüvad sarnaselt eelmise aastaga, samuti ei ole märgata erilist huvi kasvu ega ka ettevaatlikkust. Küllalt palju määravad sel aastal otselennud, ütles Baltic Toursi müügijuht Margit Lõiv.

  „Kuna ilm on kehv, siis soojamaareiside vastu on huvi suur, samuti ostetakse ka lihtsalt lennupileteid Vahemere riikidesse ja otsitakse ise juurde majutus,“ tõi Lõiv välja, mis on muutunud võrreldes eelmise suvega.
  Suvehooaja populaarsemad reisid on tema sõnul ikka Türki, Kreekasse, Bulgaariasse, Horvaatiasse ja muudesse Vahemere-äärsetesse riikidesse. Sõidetakse ka laevareisile Soome ja Rootsi.
  „Tavapärased Kreeka puhkusereisid müüvad sarnaselt eelmise aastaga, ei ole märgata erilist huvi kasvu ega ka ettevaatlikkust. Kreeka reisid on olnud Türgi reisidest pisut kallimad, ja nii ka sel aastal. Kreekasse pigem reisivad need, kes tunnevad huvi Kreeka ajaloo ja vaatamisväärsuste vastu, mitte ei otsi pelgalt päevitamise kohta,“ rääkis Lõiv.
  Kuna sel suvel saab otse lennata Tallinnast Ateenasse ning sealt omakorda edasi mitmesse sihtkohta nii Kreeka mandriosal kui saartel, siis on see avanud Lõivu sõnul uusi võimalusi Kreekasse reisimiseks.
  „Lennupileti ja majutusega reisivad pigem lasteta pered, kes on valmis kohapeal iseseisvalt ringi liikuma ja uusi kohti avastama. Nädal kuni paar on tavalisim aeg Kreekas puhkamiseks. Lennupiletitele on sel aastal olnud päris häid hinnapakkumisi - umbes 200 euro eest saab lennata Ateenasse ja umbes 250-300 eest saartele,“ märkis Baltic Toursi müügijuht.
  „Majutusest otsitakse Kreekas pigem apartemente, kus oleks söögitegemisvõimalus, ja ilmselt käiakse ka päris palju kohalikes söögikohtades söömas. Türgis väga populaarset kõik-hinnas-teenust ei kohta Kreekas just väga palju,“ märkis ta. „Palju määrabki Kreeka reiside puhul just otselend.“
  Mõni päev tagasi vahendas agentuur Bloomberg, et kuigi kriis on Kreekat kõvasti räsinud, pole kadunud selle linnade ja saarte ilu, mistõttu on tegu jätkuvalt luksusturistide meelispaigaga. Switchfly andmeil on Kreeka rikaste turistide jaoks maailma 15 kõige populaarsema puhkekoha seas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
ÜRO nõuab ligipääsu tule alla jäänud Ukraina tuumajaamale
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.