Mait Kraun • 28. juuli 2015 kell 20:14

Börs: turud tegid kahe nädala suurima tõusu

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad lõpetasid pikima langusperioodi alates jaanuarist. Mitmed ettevõtted teatasid prognoositust parematest tulemustest ja Hiina aktsiaturg stabiliseerus, vahendab Bloomberg.

 „Eile alanud Hiina aktsiaturu müügilaine peatus ja see tõstab ka USA turgusid,“ ütles investeerimisfirma Penn Investors Trust aktsiakaupleja Terry Morris. „Ettevõtete tulemused on olnud head ja nädala jooksul tuleb neid veel.“

United Parcel Service kallines 5,1 protsenti ja Pfizer lisas 2,9 protsenti – ettevõtted teatasid oodatust paremad tulemused. Koos naftaga tõusid ka energiaaktsiad. Elumärke näitasid ka tööstustoorainete tootjad, mis tegid eelmine nädal rekordilise kukkumise.

Standard & Poor’s 500 indeks kallines 1,2 protsenti 2093 punktini – see oli kahe nädala suurim tõus ning indeks jõudis 100 päeva libiseva keskmiseni. Eelmisel nädalal kukkus S&P500 2,9 protsenti. Dow Jones lisas 189 punkti (1,1 protsenti) ja lõpetas päeva 17 630 punktil. Nasdaq Composite kallines protsendi võrra.

Hiina aktsiaturg odavnes täna 1,7 protsenti. Päeva keskel oli turg veel 5,1 protsendiga miinuses. Esmaspäeval tabas turgu aga järsk, 8,5 protsendiline langus. Kardetakse, et valitsuse sekkumise järel tekkinud kolmenädalane tõus ei olnud jätkusuutlik ja turg kukub edasi.

WTI toornafta maksab 47,92 dollarit ja Brent 53,20 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind on mõneti stabiliseerunud ja untsi eest tuleb välja käia 1096 dollarit.

Hetkel kuum