Raido Neemre • 29. juuli 2015 kell 19:19

Lagarde: meid varitsevad globaalsed riskid

Foto: EPA

“Horisondil paistavad globaalsed riskid,” hoiatas IMF’i juht Christine Lagarde täna toimunud konverentsi, vahendab CNBC.

“Kui ma vaatan globaalset majandust selle praeguses olukorras, siis on meil olukord, kus majanduskasv on üsna leige,” märkis ta. “Majandus paraneb, kuid see on nii habras, et ei ole tasakaalus ja horisondil paistavad riskid,” lisas ta.Lagarde tõi välja mõned positiivsed majanduskasvu näited madala sissetulekuga riikides, kuid samas mainis ka majanduskasvu aeglustumist mõningates riikides nagu Hiina.Aasia suurim majandus on tema sõnul näinud “palju probleeme” seoses aktsiaturu volatiilsusega, kuid ta usub, et Hiina on piisavalt tugev ja vastupidav sellega toimetulekuks.Eurotsooni poole pöördudes märkis Lagarde, et euroala hakkab “ümber nurga pöörama” hoolimata muredest Kreeka üle.“Ma olen kindel, et euroalal toimuvad muutused, mida tõenäoliselt põhjustavad praegused küsimused rahaliidu ühtsuse kohta,” sõnas ta.Lagarde’i sõnul on Kreeka võla restruktureerimine tõenäoliselt vältimatu, kuid IMF’i kaasatus protsessi võib sõltuda tema sõnul Ateenast.“Minu silmis on kriitiline see, mida on Kreeka valitsus valmis tegema,” märkis ta.

Hetkel kuum