Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Türgi veebipoe juht jagas töötajate vahel 27 miljonit dollarit

  DollarikuhiFoto: Scanpix

  Türgis toidukaupade müügiga tegeleva veebipoe endine omanik Nevzat Aydin müüs ettevõtte möödunud aasta mais 589 miljoni dollariga maha. Sellest rahast maksis ta 114 töötajale preemiatena 27 miljonit, kirjutab Türgi veebiportaal Hurriyet Daily News.

  Aydin ütles, et on koos ettevõtte juhtidega müügist saadud tulu jagamise pärast teistele bossidele „halvaks eeskujuks“. „Nad hakkavad meid vihkama, kuid midagi pole parata,“ ütles Aydin. „Kuigi meil polnud töötajate ees mingeid kohustusi ega antud lubadusi, otsustasime firma müügist saadud 27 miljonit jagada omast taskust,“ lisas ta.
  „Tegime seda puhtalt seetõttu, et oleme edu saavutanud kõik koos,“ ütles Aydin, kes töötab ettevõtte juhina edasi.
  Igale töötajale maksti Aydini sõnul välja üle 200 000dollariline preemia. „Mõni töötaja nuttis, mõni karjus, mõni kirjutas tänukirja,“ ütles ta. „Oli palju emotsioone, kuna mõjutasime inimeste elusid. Nad saavad osta autosid, kodusid jms. Nad saavad kohe teha midagi, mida nad oma 3500 Türgi liiri (ca 1270 dollarit) suuruse kuupalgaga lubada ei saaks. Ma soovin, et oleksin saanud neile rohkem anda,“ kommenteeris Aydin.
  Tegu oli Türgi ajaloo suurima tehnoloogiafirma ostutehinguga. Aydini sõnul oli see kannatlikkuse tulem. „Kui me oleks veel aasta oodanud, oleks müügihind veelgi suurem olnud,“ ütles ta. „Makstud 589 miljonit on palju, kuid tähtis oli lükata tagasi 300miljonilised ja 500miljonilised pakkumised ning oodata õiget hinda. Sa pead oskama öelda „ei“, seda ei tohi karta – pakkumise hind tõusis 15 aastaga kolmelt miljonilt dollarilt 589 miljonile,“ selgitas Aydin.
  Aydini sõnul oli nende veebileht Yemeksepeti.com näide sellest, kuidas õige idee saab Türgi inimestesse juurduda, isegi siis, kui see on täiesti uudne. „Kui me aastal 2000 firmat 80 000dollarilise investeeringu najal alustasime, küsisid paljud, kas ma olen hull,“ ütles ta. „Kuid kui sa pakud türklasele õiget toodet õigel viisil, tuleb ta muutustega kaasa. Praegu saame me päevas üle 100 000 tellimuse ning teeme kuus üle kolme miljoni tehingu,“ rääkis Aydin oma eduloo telgitagustest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.