Mait Kraun • 30. juuli 2015 kell 18:52

Saksamaa töötus kasvas ootamatult

Saksamaa lipp  Foto: EPA

Saksamaa töötusemäär tõusis ootamatult ning hinnakasv aeglustus. Ebakindlus euro tuleviku üle takistab mõnevõrra ka majanduse arengut, vahendab Bloomberg.

Töötus suurenes 9000 inimese võrra 2,8 miljonini, teatas Saksamaa Föderaalne Tööagentuur neljapäeval. Majandusteadlased prognoosisid, et töötus hoopis väheneb 5000 inimese võrra. Inflatsioon oli eelmise aastaga võrreldes 0,2 protsenti, mis on vähem kui prognoositi.

Tööturu sellekuine nõrkus võib olla esimene märk sellest, et mitmete teiste regioonide kehv kasv on hakanud mõjutama ka Euroopa majanduse mootorit. Teisalt tõusis juulis näiteks ettevõtete kindlustunne, sest Kreekaga saadi kokkuleppele ja euroalast nad lahkuma ei pea.

„Me näeme seda, et tööandjad suurendavad olemasolevate töötajate koormust ja uusi eriti juurde ei võeta,“ ütles Capital Economicsi ökonomist Jennifer McKeown. „Kuna majanduse taastumine saab olema aeglane, siis ootame, et Saksamaa inflatsioon jääb üpris madalaks.“

Hetkel kuum