Äripäev • 3. august 2015 kell 10:52

Eesti saatkond Londonis kolis uuele aadressile

Eesti saatkond Londonis kolis uuele aadressile 44 Queen’s Gate Terrace.  Foto: välisministeerium

Eesti saatkond Londonis kolib uude vastrenoveeritud hoonesse ja hakkab alates tänasest kodanikke vastu võtma uuel aadressil 44 Queen’s Gate Terrace, teatas välisministeerium.

Suursaadik Lauri Bambuse sõnul oli üks peamisi põhjusi, miks otsustati uude saatkonnahoonesse kolida, vajadus pakkuda Suurbritannias elavatele ja töötavatele Eesti kodanikele paremaid konsulaarteenuseid.

Suursaadik lisas, et info Londoni saatkonna uue aadressi kohta jääb üles vana hoone ees olevale infotahvlile. Kogu vajaliku info leiab saatkonna kodulehelt london.vm.ee.

Saatkonna uue hoone jaoks osteti maja Londoni Kensingtoni ja Chelsea' linnaosas 2007. aastal ning remonti alustati 2014. aasta varasuvel. Maja on valminud aastatel 1859–1860 ning esindab 19. sajandi keskpaigale iseloomulikku viktoriaanlikku arhitektuuristiili ja on muinsuskaitse all.

Hoone remontis MY Construction & Carpentry Ltd, arhitektuurilise lahenduse tegi Pelle-Sten Viiburg arhitektuuribüroost Doomino Arhitektid OÜ ning sisekujunduse Margit Argus, Margit Aule ja Kaur Käärma arhitektuuribüroost KAOS Arhitektid OÜ. Valgusdisainer on Priit Tiimus Tipriit Valgusdisain OÜst ja maja kaunistavate lühtrite looja on Margus Triibmann OÜst Keha3. Hoone sisekujunduselementidel kasutatud fotod on teinud Arne Ader OÜst Loodusmees.

Hetkel kuum