Äripäev • 7. august 2015 kell 5:30

Hinnad taas veidi odavamad

Allahindlused mõjutasid samuti tarbijahinnaindeksit.  Foto: Raul Mee

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2015. aasta juulis võrreldes juuniga -0,4% ja võrreldes eelmise aasta juuliga -0,3%, teatas statistikaamet.

Kaubad olid 2014. aasta juuliga võrreldes 0,4% ja teenused 0,3% odavamad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta juuliga võrreldes langenud 1,1% ja mittereguleeritavad hinnad 0,1%.

Juuniga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit juulis enim rõivaste ja jalatsite suvised soodusmüügid. Ainult natuke väiksemaks jäi transpordi mõju, kus mootorikütus odavnes kuuga 2,8% ning juuliks ostetud lennukipiletid olid 10,5% odavamad. Jaanikuiste soodusmüükide lõppemine kergitas alkohoolsete jookide hindu 2,2%.

Hetkel kuum